Prema pisanju medija iz Srbije

Neviđen skandal: Kako je Božo Vrećo pobjegao od ekipe predstave Koštana

Kultura01.08.16, 17:41h

Neviđen skandal: Kako je Božo Vrećo pobjegao od ekipe predstave Koštana
Božo Vrećo napustio ansambl SNP pet dana uoči premijere čuvene drame Bore Stankovića. Krišom se odvezao u crnoj limuzini bez pozdrava

 

Kontorverzni Božo Vrećo, bosanskohercegovački izvođač sevdalinki, koji je trebalo da ima svoj glumački debi u drami "Koštana", a u režiji Kokana Mladenovića, napustio je predstavu.

 

On je, kako saznaju "Novosti", poslije razmirica sa rediteljem na subotnjoj probi u Tivtu, gdje se ansambl nalazi već tri dana, krišom napustio hotel u nedelju oko tri sata ujutru i vratio se u Sarajevo. Prethodno se nije ni pozdravio sa rediteljem niti bilo s kim od glumaca.

 

Vrećo se u tajanstvenoj crnoj limuzini, koja je noću došla po njega u crnogorsko ljetovalište, vratio u Sarajevo i to samo pet dana uoči premijere koja je trebalo da se 5. augusta održi u Tivtu na festivalu "Pugratorije".

 

Njegov postupak zapanjio je reditelja Mladenovića i Vrećine nesuđene kolege - glumce: Radoja Čupića, Nebojšu Dugalića, Gordanu Đurđević Dimić, Aleksandru Pleskonjić, Emira Hadžihafisbegovića... Saznavši za bijeg, Mladenović je odbjegloj Koštani poslao poruku pokušavajući da spase premijeru, ali ga, kako saznajemo, vokalni solista sevdalinki nije udostojio odgovora.

 

Mada je Vrećo svojim fanovima na Facebook profilu napisao da je razlog odustajanja njegovo narušeno zdravstveno stanje zbog stresnih situacija tokom proba, te da ima epilepsiju, izvor iz novosadskog ansambla tvrdi drugačije.

 

- Vrećo je nesporno talentovan vokalni solista, ali od prve probe u Novom Sadu 20. juna, bilo je jasno da nije predodređen za kolektivni rad - kaže upućeni sagovornik "Novosti".

 

- On je želio svakog trenutka da sva pažnja bude skoncentrisana na njega, a problem bi nastao čim bi fokus bio usmjeren na neki drugi lik u predstavi. Pritom, insistirao je na svom viđenju Koštane, muzike, scene, kostima...

 

Takođe, Vreći je teško pao zahtjev da obrije bradu za tivatsku premijeru. Pogodili su ga komentari fanova na društvenim mrežama da je izgubio svoj vizuelni identitet.

 

Sporječkao se zbog toga sa rediteljem i najavio da će poslije Tivta nastaviti da njeguje bradu, te da će na premijeru pred gledaoce u Novom Sadu, 23. septembra, na scenu SNP-a Koštana izaći - bradata. Međutim, predomislio se i krišom utekao.

 

Eventualnog sudskog i finansijskog spora zbog skandala koji je priredio najstarijem srpskom teatru, Vrećo se, izgleda, ne plaši. Posljednjih dana, kolegama iz predstave pohvalio se da će krajem godine za veliki honorar jedna televizija iz Švedske, očarana njegovim vokalom, snimati emisiju o njemu u Jerusalimu, Istanbulu i, navodno, na Hilandaru.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook