Potpisan ugovor o sufinansiranju

Grad Sarajevo podržao 22. Sarajevo Film Festival sa 50.000 KM

Kultura08.07.16, 10:47h

Grad Sarajevo podržao 22. Sarajevo Film Festival sa 50.000 KM
Na ovaj način Grad Sarajevo se nakon pauze od nekoliko godina, ponovo uključio i pružio podršku organizaciji ove kulturne manifestacije, koja otvara Sarajevo prema svijetu. Sa pomenutim novcem bit će finansirane promotivne aktivnosti i uređenje gradskih lokacija

 

    
Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje 22. Sarajevo Film Festivala.
    

Grad Sarajevo sa 50.000 KM podržat će ovogodišnji SFF, koji će biti održan od 12. do 20. augusta. Na ovaj način Grad Sarajevo se nakon pauze od nekoliko godina, ponovo uključio i pružio podršku organizaciji ove  kulturne manifestacije, koja otvara Sarajevo prema svijetu. Sa pomenutim novcem bit će finansirane promotivne aktivnosti i uređenje gradskih lokacija.
    

„Sarajevo Film Festival  ima poseban tretman s obzirom da se radi o najvećoj  filmskoj smotri u regionu. Poruku koju Sarajevo šalje u tih sedam dana održavanja  zaslužuje pažnju i potporu svih institucija vlasti. Grad Sarajevo će, pored finasijske potpore, i na druge načine biti involvirano u dešavanja vezana za SFF kao bi Sarajevo u svečarskom tonu poželjelo dobrodošlicu svim učesnicima i gostima 22. filmske smotre” rekao je Abdulah Skaka, dogradonačelnik Sarajeva.
    

Prema riječima direktora Mirsada Purivatre, SFF je festival grada, koji će i 2016. godine biti prisutan na sve četiri njegove općine. Broj od preko 100.000 posjetilaca, potvrda su statusa Sarajevo Film Festivala kao vodećeg filmskog festivala u regiji prepoznatog i od profesionalaca i od publike.


„Sretni smo što se Grad Sarajevo ponovo uključio u organizaciju SFF te se nadamo da će u narednim godinama Grad preuzeti vodeću ulogu partnerstva”, naglasio je Purivatra.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook