MAJA ŠUPUT ISKRENO O SEBI

Hrvatica otvorila dušu: Uradila sam grudi, tijelo mi je čvrsto kao stijena... Bolje sam sada nego sa 18 godina!

Showbizz12.06.16, 18:47h

Hrvatica otvorila dušu: Uradila sam grudi, tijelo mi je čvrsto kao stijena... Bolje sam sada nego sa 18 godina!
Tijelo mi je čvrsto kao stijena. Bolje je sada nego kada sam imala 18 godina. Prije jedanaest godina, radila sam grudi i to nije tajna, priznaje Maja Šuput

 


Iako tvrdi da vrijedno radi i da je sve stvar zasluga, hrvatska pjevačica Maja Šuput puni medijske stupce i zahvaljujući svome provokativnom izgledu. Jedna je od onih koji govore otvoreno, a o svemu pomalo s atraktivnom Šuput novinarka Avaza razgovarala je u četvrtak, jutro nakon njenog nastupa u klubu “Daleka obala” u Mostaru.


To je ludilo


- Bio je to koncert pred skoro dvije hiljade studenata i, nakon dužeg vremena, moj veći nastup u Mostaru. Lijepo smo se zabavljali – govori Šuput, koja je u grad na Neretvi stigla na poziv Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, a koji su na ovaj način proslavili kraj školske godine.


Iz Mostara se zaputila u Šibenik.


- Svakog dana se svira, pjeva i radi. Raspored je veom gust i poznat mi je za svega pet dana unaprijed. Prošle sedmice, tri dana sam bila na Ibici, nastupala sam u Splitu, a slijede Zadar, Križevci i Budva – dodaje pjevačica.
   

Vrijeme putovanja Šuput koristi da komunicira sa svojim fanovima na društvenim mrežama, a ističe i da je ne dotiču posebno ružni komentari. No, ne dozvoljava psovke i vrijeđanja.


- Ipak je to moj privatni profil i prati me veoma mnogo ljudi. Volim pročitati šta mi pišu. Ima ljudi koji vam kažu da je prekrasno sve, a ima i onih koji su se ulogirali da bi napisali nešto bezveze. Uglavnom, dok putujem, Instagram mi je ozbiljna zanimacija. Za svaki nastup izrađuju se novi kostimi, privatno i poslovno nastojim svakog dana biti drugačija. Meni je to ludilo, uživam u tome, a i javnost to, očigledno, voli tako da svaka moja slika na društvenim mrežama izaziva mnogo pažnje – govori Zagrepčanka.

 
Za razliku od brojnih kolegica koje upravo društvene mreže s vremena na vrijeme koriste da objave fotografiju bez šminke i Photoshopa, tako nešto Šuput sebi dozvoljava samo u rijetkim prilikama.


- Super, samo neka izbacuju takve fotke, kod mene “no make up” i “no filter” može biti samo sa plaže. Ovako mislim da to nije interesantno, posebno kada imate filtere, recimo, na Instagramu, gdje se možete malo proljepšati. Ne razumijem zašto ne bi iskoristili taj program – dodaje Šuput.

 

maja-suput-amnezija

Nije tajna


Pjevačica iza koje je šest studijskih albuma, mnogo ulaže i u svoj imidž, što smatra obavezom za sve javne ličnosti. Godine 2005. uradila je korekcije na grudima, a svojim izgledom više se ponosi sada nego kada je imala 18 godina.


- Tri godine veoma mnogo vježbam. Trening i zdrava ishrana, nikakav “junk food” i osjećam se mnogo bolje. Tijelo mi je čvrsto kao stijena. Bolje je sada nego kada sam imala 18 godina. Prije jedanaest godina, radila sam grudi i to nije tajna. To je jedina velika korekcija koja se na meni dogodila, a rekla bih i da nije velika, jer su moje grudi i dalje male. Imate opciju da imate dvije strane leđa i da vam haljina stoji lijepo, zašto bih hodala nesretna ako mogu biti sretna. To su stvari koje nisu više tabu, 21. stoljeće je. U čudu sam da to više nekoga interesira – poručuje Šuput.


Pjevačica je otvorila dušu i kada je u pitanju njen ljubavni život pa se požalila.


- Voljela bih još danas naći ljubav svog života, ali teško je - s bine u bekstejdž, iz bekstejdža u hotel, ja sam vam kao stjuardesa. Ne znam ni gdje bih mogla upoznati tog čovjeka. Sretna jesam, ali zaljubljena nisam. Htjela bih i da imam dijete, 36 mi je godina, ali bih se, prije svega, htjela zaljubiti i naći pravog muža i dobiti dijete iz ljubavi. Teško je naći nekog normalnog, procedura će trajati, vidim ja – zaključuje pjevačica.


Tri miliona pregleda


Šuput je krajem prošle godine objavila album “Showgirl”, a krajem ljeta stiže i novi singl.


- Za pjesmu “Ne lomi mi srce” snimili smo video u Brazilu i ona za samo mjesec ima tri miliona pregleda na YouTubeu. Ako kažete da sam pomalo vrckava, onda je aktuelni album nazvan po meni, a ne po pjesmi. Trudim se svakog dana biti drugačija, strašno mnogo ulažem u taj vizuelni dio, što me veoma veseli – govori Šuput.


Konkurencija je dobrodošla


- Ako uzmete u obzir da radim tri-četiri koncerta sedmično, onda moj bend i ja definitivno radimo više nego ostali, ali je pozornica dovoljna za one koji rade i koje publika želi. Konkurencija je uvijek dobrodošla. Voljela bih da svi pjevači imaju mnogo posla i da niko subotom ne sjedi kod kuće. Ali, znate kako je, nekad imamo hit, nekad smo manje popularni – govori Šuput. 

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook