ISTINITA PRIČA IZ BIH POTRESLA GLEDAOCE

'Halimin put' dobio još jedno priznanje: Nagrada publike za najbolji film na festivalu u Montevideu

Kultura10.06.16, 13:01h

'Halimin put' dobio još jedno priznanje: Nagrada publike za najbolji film na festivalu u Montevideu
'Halimin put' osvojio je - s vrlo visokim prosjekom od 9,3 bodova (od ukupno mogućih 10) - nagradu publike za najbolji prikazani film na ovom festivalu, na kojem je prikazano još 14 filmova iz Evrope

 

 

Dugometražni film „Halimin put“ (2012), scenariste Feđe Isovića i redatelja Arsena A. Ostojića, u produkciji Arkadene Zagreb, FIST-a iz Sarajeva i Studija Arkadene iz Ljubljane, postigao je zavidan uspjeh na netom održanom 4. Festivalu europskog filma koji se organizirao u Montevideu, Urugvaj, od 12. do 18. maja, povodom obilježavanja Dana Evrope.


'Halimin put' osvojio je - s vrlo visokim prosjekom od 9,3 bodova (od ukupno mogućih 10) - nagradu publike za najbolji prikazani film na ovom festivalu, na kojem je prikazano još 14 filmova iz Njemačke, Austrije, Belgije, Danske, Slovenije, Španjolske, Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Velike Britanije i Švedske.


Uvjet selekcije za ovaj festival jest da je riječ o dugometražnom filmu iz jedne od zemalja članica EU, te da je do sada bio nagrađivan na drugim međunarodnim festivalima.


Radi se o ukupno 32. nagradi ili priznanju za 'Halimin put'.


Zahvaljujući ostvarenom uspjehu, film 'Halimin put' nastavit će se prikazivati u kino dvoranama „Life Cinemas Alfabeta“ diljem Urugvaja u naredna dva tjedna.


Sudjelovanje filma na spomenutom Festivalu organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu, uz svesrdnu podršku Zaklade Hrvatska kuća i HAVC-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook