OD 11. JUNA U KNJIŽARI BUYBOOK

Intrigantna životna priča uskoro pred publikom: Šta Božo Vrećo otkriva u svom lirskom romanu 'Mila'?

Kultura06.06.16, 17:51h

Intrigantna životna priča uskoro pred publikom: Šta Božo Vrećo otkriva u svom lirskom romanu 'Mila'?
Promocija romana održat će se 11. juna u Muzeju književnosti, sa početkom u 18:30 sati

 

 


Intrigantna životna priča bh. muzičara i trenutno najveće mlade zvijezde sevdaha Bože Vreće uskoro će ugledati svjetlo dana u njegovom prvom književnom djelu, kako ga sam naziva - lirskom romanu 'Mila'.

 

Promocija romana održat će se 11. juna u Muzeju književnosti, sa početkom u 18:30 sati, a priče i stihove iz romana na promociji će čitati velika bh. glumica Nada Đurevska.


- To je žena koju toliko poštujem i volim... da, naprosto sve se savršeno uklopilo, zapisao je Božo Vrećo na svom Facebook profilu povodom učešća Nade Đurevske na promociji, te pozvao sve koji ga vole i vole sve ono što radi, da se okupe u avliji Muzeja književnosti.


Kompletan program prilagođen je i pripadnicima islamske vjeroispovjesti koji poste, tako da neće trajati duže od sat i po, kako bi svi mogli na vrijeme stići na iftar, budući da će se promocija održati za vrijeme trajanja ramazana.

 

bozo-vreco-mila


Na samoj promociji roman 'Mila' moći će se kupiti po cijeni od 20 KM, dok će se u prodaji naći po cijeni od 25 KM, i to u sarajevskoj knjižari Buybook.


Književni prvjenac Bože Vreće govori o njegovom odrastanju, odnosu s majkom, dirljivim odlukama u životu, ali i o trenucima koji su ga kao umjetnika inspirisali i inspirišu i danas.


Ova autobiografska priča napisana je kao lirski roman, a sam autor povodom skore promocije kaže:


- Hvala svima koji su radili na knjizi, bili mi inspiracija... I hvala svima Vama koji ćete je imati u svom domu, srcu i rado poklanjati najdražim!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook