UZ TRADICIONALNU PODRŠKU M:TEL-A

Najbolje od teatra na Teatar festu 2016.

Kultura19.05.16, 11:36h

Najbolje od teatra na Teatar festu 2016.
Kompanija m:tel je tradicionalno podrška kako ovom pozorištu, tako i festivalu koji u grad na Vrbasu donosi najbolje predstave iz zemlje i regiona


„Ovdje i sada“ slogan je ovogodišnjeg Teatar festa, koji se u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, od 17. do 24. maja, održava već 19. godinu zaredom. Kompanija m:tel je tradicionalno podrška kako ovom pozorištu, tako i festivalu koji u grad na Vrbasu donosi najbolje predstave iz zemlje i regiona.


Ovogodišnji Teatar fest, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju festivala, otvoren je premijernim izvođenjem predstave „Podvala“, kuće domaćina, Narodnog pozorišta RS.


Po odluci selektora ovogodišnjeg festa Ljiljane Čekić, banjalučka publika će u narednim danima moći da uživa u sljedećim predstavama: “Čaruga”, koprodukcijski ansambl Narodnog pozorišta Leskovac i „Puls“ teatar iz Lazarevca, „Bela kafa“, Narodnog pozorišta u Beogradu, “Čudovište”, koju izvodi Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, komad “Sumnjivo lice”, Branislava Nušića, u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, kao i “Duh koji hoda”, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, te “Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda”, Ateljea 212 iz Beograda.


Kao i prethodnih godina, Teatar fest će imati i svoj prateći program koji uključuje promocije knjiga, te stručno-naučni skup „Kakva je budućnost teatra – produkcija savremenog teatra“.


Posljednje veče festivala će biti rezervisano za dodjeljivanje nagrada najboljim predstavama, a ovo godišnje teatarsko druženje u Narodnom pozorištu RS zaokružiće koncert Konstantina Kostjukova i zvijezda baleta iz Beograda.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook