Foto / Povodom decenije uspješnog rada

Monografija i izložba plakata '10 godina East West Centra' u galeriji Novi Hram

Kultura17.05.16, 14:28h

Monografija i izložba plakata '10 godina East West Centra' u galeriji Novi Hram
U monografiji su objavljene neke od izvrsnih kritika koje je East West dobijao u svjetskoj štampi, zatim intervjui i zapisi i fotografije sa turneja

 

East West Centar Sarajevo objavio je monografiju ”10” povodom desetogodišnjice uspješnog rada u BiH i inostranstvu.

 

eastwest10-43

 

Monografiju od 400 stranica je maestralno dizajnirao Enes Huseinčehajić, jedan od naših najboljih dizajnera. Knjiga obiluje izvrsnim fotografijama iz čuvenih predstava East Westa: “Hamlet,” “Faust,” “Nora,” “Klasni neprijatelj,” “Osvajanje sreće,” i mnogih drugih, kao i projekata “Sarajevska crvena linija” i “Stoljeće mira nakon stoljeća ratova”. 

 

eastwest10-49

 

U monografiji su objavljene neke od izvrsnih kritika koje je East West dobijao u svjetskoj štampi, zatim intervjui i zapisi i fotografije sa turneja. Monografija “10” je putovanje kroz uzbudljivu umjetnost koju je kreiralo više od 1000 umjetnika i saradnika East West-a iz 23 zemlje. East West je igrao u više od 40 malih gradova u BiH i 17 zemalja na tri kontinenta. 

 

monografija-10

 

Sinoć je u galeriji “Novi hram” otvorena izložba plakata  za predstave East West-a pod nazivom “10” koju je postavila arhitektica Lada Maglajlić. Izložba će biti otvorena do 20.5.2016. svakog dana od 15 do 19 sati. Ulaz je slobodan. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook