zanimljiva komedija

Snimljene prve scene novog autorskog projekta 'Tako je govorio Lepi' Harisa Burine

Kultura12.05.16, 12:09h

Snimljene prve scene novog autorskog projekta 'Tako je govorio Lepi' Harisa Burine
Nakon velikog uspjeha koji je posljednjih godina imao sa predstavom „Ćorkan“ rađenoj po djelu našeg novelovca Ive Andrića, Burina se odlučio za promjenu žanra i za svoju mnogobrojnu publiku u BiH i regionu uradio je komediju

 

U Sarajevu su ove sedmice snimane prve scene iz novog autorskog projekta poznatog bh. glumca Harisa Burine „Tako je govorio Lepi“.

 

Nakon velikog uspjeha koji je posljednjih godina imao sa predstavom „Ćorkan“ rađenoj po djelu našeg novelovca Ive Andrića, Burina se odlučio za promjenu žanra i za svoju mnogobrojnu publiku u BiH i regionu uradio je komediju.

 

Predstava je dobila ime po liku iz kultne pjesme „Zabranjenog pušenja“ ali i zbog činjenice da upravo Burina igra lik Lepog u istoimenom filmu čija je realizacija u toku. Ova komedija na komičan način bavi ovdašnjim ljudima, njihovim karakterima i temparementom, ali iz brojnim (auto)biografskim ličnostima iz javnog života Sarajeva, BiH i regiona.


Snimanje u Sarajevu je urađeno za potrebe promocije projekta ali će publika putem CTV BiH, novog televizijskog kanala u BiH, i DEPO Portala, imati uskoro priliku da gleda dijelove ovoga programa.

 

TV klipovi će se premijerno emitirati u okviru novog magazina ove televizije „DEPO Trailer“ ali i putem interneta za cijeli svijet. Produkciju novog teatarskog ali i TV projekta Harise Burine vode DEPO i Sarajevodisk, uz podršku produkcije Spectroom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook