možete vi to

Tajne vještine superuspješne prezentacije i pregovaranja

Lifestyle23.04.16, 14:33h

Tajne vještine superuspješne prezentacije i pregovaranja
Držite se uspravno, nemojte prekriiti ruke i gledajte ga ravno u oči

 

Svaki posao zahtjeva maksimalnu koncentraciju i profesionalizam. Uz ovih par savjeta, postići ćete sve što želite

 

Govor tijela

 

Uzalud vam najbolji govor ako se držite kao tulipan. Pokažite svom sugovorniku koliko ste jaki. Držite se uspravno, nemojte prekriiti ruke i gledajte ga ravno u oči.

 

Jezgrovito i jasno

 

Znamo, u školi ste dobivali petice jer niste koristili jednostavne rečenice, ali sada biste se trebali odreći konjunktiva, relativizacija i riječi kao što su možda i ne znam. Izražavajte se kratkim, jezgrovitim rečenicama koje ne dopuštaju višestruka tumačenja.

 

Za i protiv argumenti

 

Netko vam je postavio vruće pitanje, a vi kažete: “Samo malo, čekajte da razmislim.” Pogrešno! To je čisti gubitak vremena. Razmislite unaprijed koju ćete stranu zauzeti i odmah počnite argumentirati.

 

Ostanite stručni 

 

Pokušavaju vas isprovocirati privatnim komentarima? Prečujte ih i samo recite: “Vratimo se na temu, znači li to da se ne slažete s prijedlogom?”

 

Promjena perspektive

 

Opcija za hrabre. Ako želite izbjeći odgovor, umjesto da reagirate na sadržaj, skočite na drugu razinu, primjerice ptičju perspektivu, i kažite: “Iz moje perspektive to izgleda ovako...“ I počnite opisivati situaciju bez zauzimanja stava.

 

(Cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook