Loš početak za film 'Na mliječnom putu'

Otkriveno zašto Monica i Kusta nisu prošli u Kanu: Reditelj tvrdi - kriv je Putin!

Kultura20.04.16, 12:29h

Otkriveno zašto Monica i Kusta nisu prošli u Kanu: Reditelj tvrdi - kriv je Putin!
Ipak, u prilog ovoj tvrdnji ne ide tekst koji je dan ranije objavljen na srpskom protalu Blic.rs, odakle je sada uklonjen, a gdje poznati režiser daje drugačije objašnjenje zbog čega film "Na mliječnom putu" nije uvršten u program Kanskog festivala

 

Režiser Emir Kusturica rekao je da je njegov film "Na mliječnom putu" u fazi završavanja i da nije tačna vijest da nije prošao selekciju za Kanski festival. 


- Film je u mnoštvu problema sa optičkim trikovima i nije još završen. On je kao takav prikazan u Višegradu, to je bila kontrolna projekcija, a pojedini mediji su to nazvali pretpremijerom, što je pogrešno. To nije bila nikakva pretpremijera - istakao je Kusturica, prenosi SRNA. 


On je rekao da je taj dan, kada je film prikazan u Višegradu, bila zaključena kanska selekcija. 


- I svako normalan ko hoće da shvati - shvatiće da film nije mogao ni biti upućen u Kan. Biti uzet za Kanski festival znači i neke termine, a s obzirom na to da je projekcija u Višegradu bila u isto vrijeme kada je kanska selekcija zatvorena, jasno je da film nije ni mogao biti upućen u Kan - naglasio je Kusturica.
 

Ipak, u prilog ovoj tvrdnji ne ide tekst koji je dan ranije objavljen na srpskom protalu Blic.rs, odakle je sada uklonjen, a gdje poznati režiser daje drugačije objašnjenje zbog čega film "Na mliječnom putu" nije uvršten u program Kanskog festivala.


Tada je razočarani režiser pretpostavio da se to dogodilo zbog njegovih dobrih odnosa s Rusijom.


- Film je bio poslat, ali nisu ga čak ni pogledali. Ja to ocjenjujem kao neku vrstu udarca ili plate zbog prijateljskih odnosa s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom - rekao je Kusturica za moskovsku Nacionalnu službu novosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook