Dobre vijesti za ljubitelje knjige

Proljeće u Buybooku: Nevjerovatna sniženja od 21. do 28. aprila

Kultura19.04.16, 11:24h

Proljeće u Buybooku: Nevjerovatna sniženja od 21. do 28. aprila
Ovaj period koji se naslanja na Svjetski dan knjige i autorskih prava, ispunit ćemo brojnim promocijama, pa ćemo tako prvu noć "Proljeća u Buybooku", četvrtak, 21. aprila 2016. dočekati s Alenom Meškovićem, uz promociju njegove knjige “Ukulele jam“

 

Iako izdavačko-knjižarska kuća Buybook ove godine ne izlazi na 28. Sarajevski sajam knjiga, čitaoci i ljubitelji knjige neće ostati razočarani ovom odlukom.


Za svoju publiku pripremili su specijalni program "Proljeće u Buybooku" koji će se održati u periodu između 21–28. aprila 2016. U tim danima u knjižarama Buybook u Sarajevu i Tuzli, koje će raditi do kasnih večernjih sati, svi Buybookovi naslovi bit će dostupni po značajnim popustima (30–50 %), a imat ćemo i prigodne popuste i na ostala izdanja koja se mogu naći u prodaji. 


Kao i svake godine Buybook dočekuje proljeće s brojnim novim, dugo očekivanim i odličnim naslovima. Ovaj put izdvajamo sljedeće: “Krvnikov trag“ Juliana Borgera, “Kako su nastali Ratovi zombija“ Aleksandra Hemona, “Smiješne ljubavi“ Milana Kundere, “Dvije godine, osam mjeseci i dvadeset osam dana“ Salmana Rushdieja, “Zeko koji želi zaspati“ Carl-Johana Ehrlina, “Ukulele jam“ Alena Meškovića, “Dnevnik iz Guantanama“ Mohamedoua oulda Slahija, “Male crvene stolice“ Edne O'Brien, “Istorija bolesti“ Tvrtka Kulenovića, drugo prošireno izdanje knjige “Oranje mora“ Abdulaha Sidrana.

 

proljece-u-buybooku-foto


Ovaj period koji se naslanja na Svjetski dan knjige i autorskih prava, ispunit ćemo brojnim promocijama, pa ćemo tako prvu noć "Proljeća u Buybooku", četvrtak, 21. aprila 2016. dočekati s Alenom Meškovićem, uz promociju njegove knjige “Ukulele jam“. Zatim, u petak, 22. aprila 2016. slijedi promocija knjige "Gramatika Bosne 2“ Muhameda Hamidovića, a istu noć u saradnji s BAM Asocijacijom i JU Bibliotekom Sarajeva organizujemo u Multimedijalnom centru Mak predstavljanje knjige "Putovanje bez Johna“ Geerta Maka, uz Amera Tikvešu i prevodioca knjige Gorana Sarića.


“Proljeće u Buybooku“ zatvara se u četvrtak, 28. aprila 2016, jako iščekivanom promocijom knjige “Krvnikov trag“ u prisustvu autora Juliana Borgera. Julian Borger, britanski urednik i novinar lista Guardian, donosi priču o Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju i o tome kako su počinioci ratnih zločina na Balkanu pohvatani u najuspješnijem lovu na čovjeka u historiji. Pored Borgera na promociji će učestvovati Florence Hartmann, Senada Kreso, Edina Bećirević i Haris Pašović

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook