PRVI BH.PREDSTAVNIK 1993. GODINE

Muhamed Fazlagić Fazla nakon incidenta: BiH mora ići na Eurosong radi promocije, a pojedinac neka bude kažnjen

Showbizz13.04.16, 16:25h

Muhamed Fazlagić Fazla nakon incidenta: BiH mora ići na Eurosong radi promocije, a pojedinac neka bude kažnjen
Mislim da se ne treba kažnjavati Bosna i Hercegovina zbog nekoga pojedinca. Eurosong je važno takmičenje za promociju zemlje, pogotovo Bosne i Hercegovine koja pored svih problema koje ima može pokazati da je sposobna biti predstavljena kako treba. Ako bude kažnjavanja, neka se onda kazne pojedinci, a ne država, kategoričan je Fazla u svojoj izjavi za Patriu

 

  
Muhamed Fazlagić Fazla koji je prvi put državu Bosnu i Hercegovinu predstavljao 1993. godine na Eurosongu u Dablinu sa pjesmom „Sva bol svijeta“ za novinsku agenciju Patria prokomentirao je sinoćnji incident na Vlašiću.  

 

-Mislim da se ne treba kažnjavati Bosna i Hercegovina zbog nekoga pojedinca. Eurosong je važno takmičenje za promociju zemlje, pogotovo Bosne i Hercegovine koja pored svih problema koje ima može pokazati da je sposobna biti predstavljena kako treba. Ako bude kažnjavanja, neka se onda kazne pojedinci, a ne država, kategoričan je Fazla.

 

On ističe da je prošlo vrijeme kolektivnog kažnjavanja jer nismo više u komunizmu.

 

-Svako snosi odogovornost za svoja djela, a sistem mora ići naprijed, poručuje Fazla.

 

Iz delegacije BH Eurosonga su kazali da će nakon što budu sve informacije provjerene razmotriti da li će naši predstavnici otputovati na Eurosong ili ne. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook