VIDEO/ ŽIVOTNA PRIČA POZNATE MUZIČARKE

Jadranka Stojaković: Dva puta sam bila blizu braka, ali nije bilo suđeno...

Nedjeljni magazin04.04.16, 12:25h

Jadranka Stojaković: Dva puta sam bila blizu braka, ali nije bilo suđeno...
Školska ljubav. Ilijaš, ranih šezdesetih, kod željezare. Vodio me za ruku na ringišpil... I kako da prepoznam lice koje nisam videla 50 godina? Nakon toliko vremena prvi put smo se poljubili... Obradovao me je i poklonom, priborom i materijalom za crtanje. Samo kada bi ruke mogle...

 

Nakon što je krajem februara u Banjaluci održan humanitarni koncert za poznatu kantautoricu Jadranku Stojaković na kojem su učestvovali Željko Joksimović, Haris Džinović, Jelena Tomašević, Romana, Iva Ćurić, Maja Tatić, Zdenka Kovačiček i Marko Bošnjak, u bh. javnosti se ponovo probudio interes za ovu vrsnu muzičarku koja se uslijed bolesti našla u mnogim problemima, prvenstveno onima finansijske prirode.

 

Nedavno je objavljena i knjiga “Boje zvuka”, koja predstavlja zbirku Jadrankinih sjećanja i razmišljanja koje je zabilježila autorka Milka Čeremidžić:

 

- Nadam se da će ljudi prihvatiti knjigu kao moju priču o životu koji nije bio jednostavan. Naprotiv. Milki sam u diktafon pričala o svom životu, najviše na preskok i nedovoljno precizno da bi nastala pitka priča. Ipak, moja drugarica je uspela da poveže sve u logičnu i zanimljivu cjelinu. U knjizi nema tračeva, vulgarnosti, niti, recimo, imena ljubavnika. Ali ima mnogo ljubavi za sve. Došao mi je prije neki dan u posjetu jedan fini gospodin i pitao da li ga se sjećam. Gledam čovjeka i ne raspoznajem ništa. Shvatio je i počeo da se smije, peckajući me: "A kada sam te vodio na ringišpil?" I meni sinu - moja simpatija iz šestog osnovne. Školska ljubav. Ilijaš, ranih šezdesetih, kod željezare. Vodio me za ruku na ringišpil. Tada nije bilo uobičajeno da se simpatije ljube. I kako da prepoznam lice koje nisam vidjela 50 godina? Nakon toliko vremena prvi put smo se poljubili. U obraz, doduše. Obradovao me je i poklonom, priborom i materijalom za crtanje. Samo kada bi ruke mogle. Imala sam mnogo lijepih simpatija u životu, a tek poneka mogla bi se nazvati ljubav. Dvije su bile ozbiljne i tada sam bila blizu braka, ali nije bilo suđeno...izjavila je Jadranka nakon izlaska knjige, o čemu govori i u emisiji 'Više od života',  emitovanoj 2011. godine na televiziji B92.

 

Više detalja o karijeri, počecima i privatnom životu poznate kantautorice pogledajte u videu;

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook