OTAC U BORBI ZA SINA

Milan Popović progovorio do kraja: Nisam nasilnik, nikada nisam bio grub, nisam prijetio ni psovao, a Severina...

Nedjeljni magazin03.04.16, 13:16h

Milan Popović progovorio do kraja: Nisam nasilnik, nikada nisam bio grub, nisam prijetio ni psovao, a Severina...
Tvrdi da ga je Severina optužila za nasilje samo da bi na njega kao oca i čovjeka bacila ljagu... Smatra da joj ide u prilog da on u svim sudskim procesima koje vode jedno protiv drugog bude okarakterisan kao nasilnik

 


Srpski biznismen Milan Popović (50) pridružio se udruženju hrvatskih očeva jer smatra da su potrebne sistemske ustavne promjene koje bi omogućile da majke i očevi koji su se razveli ili rastavili doista odgajaju zajedno djecu.

 

Kralj bakra s bivšom partnericom Severinom Kojić ima četverogodišnjeg sina, a u opširnom intervjuu koji je dao za hrvatski magazin Glorija naglasio je kako se zajednička skrb potpuno ignorira te da očevi ne odlučuju o važnim stvarima u djetetovom životu.


Na pitanje zašto dvoje situiranih, uspješnih i zrelih ljudi – poput njega i bivše partnerice – ne može pronaći zajednički jezik, Popović odgovara:


– Kad se potpuno ne razumijete, kad su vam interesi potpuno drukčiji, kad se ne možete usaglasiti ni oko jedne teme, svaki pokušaj razgovora je konflikt. Da smo se razumjeli i da smo se mogli dogovoriti, ne bismo se ni rastajali, nego bismo ostali zajedno.


U intervjuu za Gloriju Milan Popović otkriva i šta, prema njegovom mišljenju, nije dobro u sistemu te koji su sljedeći koraci udruženja.


On je također u razgovoru sa hrvatskim novinarima ustvrdio i da ga je Severina Kojić optužila za nasilje samo da bi na njega kao oca i čovjeka bacila ljagu. Smatra da joj ide u prilog da on u svim sudskim procesima koje vode jedno protiv drugog bude okarakterisan kao nasilnik.


- Nisam nasilnik, nisam nikada bio osuđivan, nisam nikada bio grub, agresivan, nisam prijetio ni psovao. Protiv mene je pokrenuta lažna kaznena prijava da bi me u svim ostalim spisima koji slijede po bilo kojoj osnovi advokati druge strane mogli nazvati nasilnikom - izjavio je Popović za Gloriju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook