PLATFORMA ZA PROMOCIJU BH. GLUME

Jasna Bery, Alena Džebo, Feđa Štukan i Senad Bašić prvi filmski glumci u Udruženja filmskih radnika BiH

Kultura31.03.16, 10:57h

Jasna Bery, Alena Džebo, Feđa Štukan i Senad Bašić prvi filmski glumci u Udruženja filmskih radnika BiH
Udruženje u svom članstvu danas ima brojne relevantne filmske radnike, od 15. marta ove godine članstvo Udruženja bit će bogatije za članove glumce i glumice.

 

Jasna Ornela Bery, Alena Džebo, Feđa Štukan i Senad Bašić prvi su filmski glumci primljeni u članstvo Udruženja filmskih radnika BiH, a očekuje se da će do kraja ove godine broj članova glumaca i glumica u Udruženju znatno porasti.

 

Udruženje filmskih radnika najstarije je filmsko udruženje koje datira iz 1950. godine. U svom članstvu danas ima brojne relevantne filmske radnike, među kojima su Danis Tanović, Pjer Žalica, Srđan Vuletić, Ines Tanović, Amra Bakšić Čamo, Ademir Kenović, Elma Tataragić, Ahmed Imamović, Adis Đapo, Aida Begić, Erol Zubčević, Mustafa Mustafić, Sanja Džeba i brojne autore i saradnike, a od 15. marta ove godine članstvo Udruženja bit će bogatije za članove glumce i glumice.

 

S obzirom na to da je Udruženje filmskih radnika u protekloj godini postalo članica značajnih evropskih asocijacija za promociju filma European Film Promotion i Film New Europe, omogućena je savršena platforma za promociju bh. glumaca, ali i ostalih bh. filmskih autora, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook