PREDSTAVLJANJE 31. MARTA

Saznajte sve o Zemaljskom muzeju BiH na novoj web stranici

Kultura29.03.16, 21:40h

Saznajte sve o Zemaljskom muzeju BiH na novoj web stranici
Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Joseph Guntern, direktor za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH, Aida Kalender i Nebojša Jovanović iz Udruženja Akcija, te v.d. direktora Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić

 

  
U četvrtak, 31. marta u prostorijama Zemaljskog muzeja BiH, zgrada etnologije, s početkom u 12 sati bit će upriličeno predstavljanje nove web stranice Zemaljskog muzeja BiH, prenosi novinska agencija Patria.

 

Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Joseph Guntern, direktor za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH, Aida Kalender i Nebojša Jovanović iz Udruženja Akcija, te v.d. direktora Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić.

 

Funkcionalnu i modernu web prezentaciju Zemaljskog muzeja osmislio je i producirao tim udruženja Akcija sa velikim brojem saradnika, a njenu realizaciju podržala je Vlada Švicarske. 

 

Proces izrade web stranice Muzeja trajao je više mjeseci, a sadržaj na web stranici kreirali su kustosi Zemaljskog muzeja i fotograf Zijah Gafić, dok je konceptualnu, tehničku i uredničku podršku obezbijedio tim udruženja Akcija. Produkcija nove web stranice Zemaljskog muzeja predstavlja nastavak uspješne saradnje sa udruženjem Akcija, započete tokom kampanje «Ja sam Muzej», stoji u saopćenju Zemaljskog muzeja BiH. 

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook