PRED BH. PUBLIKOM KOLEKCIJA 'PUTNIK'

Modni dizajner iz Doboja gradi karijeru u Njemačkoj: Emir Medić ekskluzivno na 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Lifestyle29.03.16, 16:49h

Modni dizajner iz Doboja gradi karijeru u Njemačkoj: Emir Medić ekskluzivno na 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo
Emir Medić iz Düsseldorfa, ekskluzivno predstavlja kolekciju "Putnik" u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo - na lokaciji Porsche Sarajevo salonu Audi

 
Poslije završetka akademije Design Department u Düsseldorfu, ambiciozni Emir Medić odlazi u Pariz, gdje svoju praksu i talenat prepusta u ruke Bernhardu Willhelmu.


Emir je rodom iz Doboja, a već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj.


Svoju kolekciju predstavit će pred bh. publikom u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, prve večeri, tačnije 2. aprila u Porsche Sarajevo salonu Audi.

 

fashion-week-2016-emir-medic


- Kolekcija nosi naziv „PUTNIK“ -  Horizont je riječ za jednu liniju na granici između neba i zemlje. Slikovito opisano, ona simbolizuje naše nostalgije i vizije i time još pokazuje naše duhovne poglede. Drugačije od granice jedne države, ova linija ne izražava svoju strogoću. Kad prevaziđemo duhovne granice, tek tada shvatimo u kakvom realnom i komplikovanom svijetu zapravo živimo. Kroz život skupljamo iskustvo i znanje kojem težimo i kroz koje odrastamo. Životno najjače oružje je znanje, jer ono nam daje snagu da se susretnemo sa svim životnim usponima i padovima, kao i da savladamo sve njegove izazove. Moja kolekcija je svrha i slika te snage o kojoj govorim. Malo podsjećanje na povjerenje u našem “know-how” (svemogućem)  životu, kao i spremnost prevazići granice, koje nas osposobljavaju putovati u nešto nepoznato što se zove Život, u koji krećemo sa punim razumijevanjem, punog ponosa i stabilnog koraka, pojašnjava Emir Medić.

 

fahion-week-2016-putnik-1


U subotu, 2. aprila, na lokaciji Porsche Sarajevo salona Audi, u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, svoju kolekciju predstavit će i Marko Feher i Premium Fashion Store XYZ, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske i Udruženja manekena Hrvatske održat će se „Hrvatska večer mode“, gdje će svoje kolekcije predstaviti poznati modni dizajneri Boris Banović, modna kuća Kotka, PRETA design by Petra Premor i Martina Kuzlić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook