Veliki uspjeh Sanjina Džonlića

DJ Sub One iz Sarajeva izdao EP za prestižni londonski Point Blank Music

Zabava29.03.16, 12:12h

DJ Sub One iz Sarajeva izdao EP za prestižni londonski Point Blank Music
Nakon prvog regionalnog, uslijedilo je i internacionalno samostalno izdanje za Point Blank Music koji su pozvali Sanjina da se predstavi njihovoj publici sa tri originalne trake ‘Dream Other’, ‘Shake the Fence’ i ‘Break the Line’

 

Sarajevski DJ Sub One/Tribalba (Sanjin Džonlić) ostvario je značajan iskorak za sarajevsku elektronsku scenu na kojoj je prisutan još od 1996. godine.


Dugogodišnja ljubav prema muzici i sceni, iskustvo za miks pultom, saradnja s domaćim i stranim umjetnicima usmjerili su ga da od 2010. godine svoje vrijeme u potpunosti posveti intenzivnom usavršavanju produkcijskih tehnika i vještina, piše Muzickazona.ba.


2014. godine upisao je prestižnu londonsku muzičku školu Point Blank i stekao diplomu iz oblasti zvučnog dizajna i muzičke produkcije. Uporan rad i zalaganje rezultiralo je prvim uspješnim izdanjem ni godino poslije na hrvatskom labelu Family Grooves Records 2015. godine. “Chances” EP na kojem se nalaze tri originalne trake “Lost Caravan” “Drifting Game” i “Robot in Space” uradio je u saradnji s Mateom Skala. Isječke “Chances EP” možete poslušati OVDJE.

 

sub-one


Nakon prvog regionalnog, uslijedilo je i internacionalno samostalno izdanje za Point Blank Music koji su pozvali Sanjina da se predstavi njihovoj publici sa tri originalne trake ‘Dream Other’, ‘Shake the Fence’ i ‘Break the Line’.


“Instincts” Ep je u prodaji na svim online shopovima od 23. marta 2016. Isječke “Instinct” EP-a poslušajte OVDJE.


Na stranici Point Blank škole, rame uz rame s Claude VonStroke, Nicole Moudaber, Goldie, Patrick Topping i ostalim studentima ove škole objavljena je i priča o Sanjinovom putu u elektronskoj muzici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook