Foto i video / U dalekoj Norveškoj

Sjećate li se Adise Zvekić iz Dubioze Kolektiv? Evo kako danas izgleda i čime se bavi

Zabava20.03.16, 12:35h

Sjećate li se Adise Zvekić iz Dubioze Kolektiv? Evo kako danas izgleda i čime se bavi
Kao članica tadašnjeg Gluhog Doba, a kasnije Dubioze Kolektiv svjedoči poslijeratnoj korupciji i kolapsu društva što biva osnovna motivacija tekstualnog izričaja i način borbe protiv stagnacije u kom se BiH društvo i danas nalazi

 

Adisa Zvekić aka Diamusk, bivša članica bendova Gluho Doba, Dubioza Kolektiv i La Cherga objavljuje solo album u Norveškoj. Izdavač je Fjord Sound Records, Bjoa, Norveška.

 

adisa-zvekic-diamusk


Prvi single "Brotherhood" izdat 5. februara 2016. je imao odličan odziv od strane publike i medija, na Spotifyu preko 20 000 slušanja za mjesec dana. Najava albuma se nastavlja i atmosfera se zagrijava izlaskom novog, drugog singla "We Gotta Move" koji je izdat 18.03, u kom Diamusk poziva na pokret i uvjerava sve nas da imamo sve sto je potrebno da zaustavimo "elitnu" nekolicinu da vladaju našim životima, odlukama, budućnošću. "We Gotta Move" je protkana dub zvukom i snažnom tekstualnom porukom.

 

adisa-zvekic-diamusk1


Diamusk se počela baviti muzikom tokom rata u BiH. Kao članica tadašnjeg Gluhog Doba, a kasnije Dubioze Kolektiv svjedoči poslijeratnoj korupciji i kolapsu društva što biva osnovna motivacija tekstualnog izričaja i način borbe protiv stagnacije u kom se BiH društvo i danas nalazi, a slična situacija je u cijelom regionu. Adisa iza sebe ima pet izdanja, nekoliko kolaboracija i preko 500 koncerata širom Evrope. A sada je na putu njen solo album ''Wadada'' koji izlazi u aprilu 2016.

 

 

(DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook