Posljednja intimna ispovijest legendarnog glumca

Dragan Nikolić o incidentu u Sarajevu: Četvoronoške smo puzali da bismo prošli pored portira...

Nedjeljni magazin19.03.16, 13:33h

Dragan Nikolić o incidentu u Sarajevu: Četvoronoške smo puzali da bismo prošli pored portira...
Prije tačno deset godina, legendarni glumac Dragan Nikolić dao je intervju u kom je prvi i poslednji put govorio o tada nepoznatim stvarima


Podsjećamo se kako je pokojni glumac Dragan Nikolić u intervjuu za magazin Story, pričao o odnosu sa njegovom ženom Milenom Dravić, ali i o simpatičnom incidentu koji je doživio u Sarajevu.

 

Prije tačno deset godina, legendarni glumac Dragan Nikolić dao je intervju u kom je prvi i poslednji put govorio o tada nepoznatim stvarima. Brak sa koleginicom Milenom Dravić mnogima je predstavljao simbol vječne ljubavi, a tako je i bilo, pošto je glumica bila i žena njegovog života. 

 

Kako biste opisali vašu zajednicu? 

 

- Teško je to opisati, ali mislim da je sve u granicama normale. Kao i u svakom braku, bilo je trzavica i svađa, kao i lepih trenutaka. Ne znam da li je olakšavajuća ili otežavajuća okolnost što se oboje bavimo ovim poslom pa smo često bili razdvojeni. Ona bi snimala na jednom, a ja na drugom mestu tako da smo imali prilike da se uželimo jedno drugog. To što se bavimo istimo poslom ponekad može da bude i minus , ali mi smo uspevali sve to da prebrodimo. 


Kada ste jednom prilikom bili u Sarajevu, imali ste mali problem sa neplaćenim računom. Ispričajte nam nešto više o tome. 
 

- To je bilo u vreme Kose, a to nije bila samo pozorišna predstava već i način življenja i mišljenja. Hipi pokret imao je nešto pozitivno, dobro i pacifističko. U to vreme mnogo smo putovali, imali smo brojne turneje uz koje su išli i honorari, ali na kraju dana morali smo da platimo i hotel. Pošto smo mi taj novac potrošili, sećam se da smo morali četvoronoške da puzimo da bismo prošli pored portira i pobegli. Naravno, stigao je telegram koji je glasio "Ovi vaši nisu platili hotel", a mi smo se siti ismejali. Nakon toga su nam ukinuli dnevnice. 
 

Sa bračnim stažom od 35 godina, Milena i vi prava ste retkost među glumcima. Kako ste izbegli porodične lomove i prevare? 
 

- Kada je dvoje ljudi uspešno u poslu, naravno da ima onih zavidnih, pa čak ni publici jedno vreme nije bilo svejedno, ali sve to treba uneti u kalkulaciju kada se radi o braku javnih ličnosti. Moj savet kolegama koji su u sličnoj situaciji glasi: Budite pametniji od tračeva i jednostavno živite svoj život, rekao je za Story.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook