OPĆINA NOVO SARAJEVO

Usvojena Deklaracija kandidature Projekta Ars Aevi za Nobela za mir

Kultura17.03.16, 21:36h

Usvojena Deklaracija kandidature Projekta Ars Aevi za Nobela za mir
Prema zvaničnom zaključku, Općinsko vijeće prihvatilo je da bude potpisnik Deklaracije kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir u 2018. godini

 

Osnivaču i koordinatoru razvoja Projekta Ars Aevi Enveru Hadžiomerspahiću danas je uručen zaključak s posljednje sjednice, na kojoj su vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, na inicijativu predsjedavajućeg Igora Gavrića, jednoglasno usvojili Deklaraciju kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir.

 

Prema zvaničnom zaključku, Općinsko vijeće prihvatilo je da bude potpisnik Deklaracije kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir u 2018. godini, te je ovlastilo Gavrića, da uime Općinskog vijeća Novo Sarajevo, pristupi potpisivanju Deklaracije.

 

Tokom prethodnih šest mjeseci ostvarene su značajne faze kompleksnog procesa kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu, a u januaru su, pod vodstvom predsjedavajućeg Nedžada Ajnadžića, Deklaraciju jednoglasno usvojili i članovi Općinskog vijeća Centar Sarajevo, saopćeno je iz Direktorata Ars Aevi. 

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook