U izdanju East West Centra

Održana promocija knjige 'Stoljeće mira nakon stoljeća ratova'

Kultura17.03.16, 14:48h

Održana promocija knjige 'Stoljeće mira nakon stoljeća ratova'
Učesnici promocije su istakli da je ova monografija svjedočanstvo o umjetničkom projektu “Stoljeće mira nakon stoljeća ratova” kojim je iz Sarajeva poslana u svijet poruka mira, ljubavi i multikulturalnosti na 100-tu godišnjicu Sarajevskog atentata

 

Danas je u zgradi UN-a u Sarajevu održana promocija monografije “Stoljeće mira nakon stoljeća ratova” u izdanju East West Centra. Knjigu su predstavili: 


Claire Bodonyi, ambasadorica Republike Francuske u BiH; Renzo Daviddi, zamjenik šefa delegacije EU u BiH; Siniša Šešum, šef ureda UNESCO-a u BiH; prof. dr. Aida Abadžić Hodžić, historičarka umjetnosti; prof. Dino Mustafić, reditelj i umjetnički rukovodilac Međunarodnog teatarskog festivala MES Sarajevo i prof. Haris Pašović, reditelj i direktor East West Centra.

 

Učesnici promocije su istakli da je ova monografija svjedočanstvo o umjetničkom projektu “Stoljeće mira nakon stoljeća ratova” kojim je iz Sarajeva poslana u svijet poruka mira, ljubavi i multikulturalnosti na 100-tu godišnjicu Sarajevskog atentata. Više od 300 učesnika iz 12 zemalja (Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Srbija, Italija, Slovenija, Turska, Rusija, Velika Britanija, Moldavija, Rumunija i Belgija) su učestvovali u ovom iznimnom događaju koji je uživo pratilo hiljade Sarajlija, a NTV Hayat i AFP su direktno prenosili ovaj monumentalni događaj. To je bio jedan od najvećih evropskih događaja u 2014. godini, a u vezi sa obilježavanjem 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.
 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook