VIDEO/ 17. MARTA U KNJIŽARI 'KULTURA'

30 godina Van Gogha: Promocija knjige 'Tragovi prošlosti' i druženje sa fanovima u Sarajevu

Kultura14.03.16, 13:53h

30 godina Van Gogha: Promocija knjige 'Tragovi prošlosti' i druženje sa fanovima u Sarajevu
Druženje fanova Van Gogha, medija i poštovaoca dobre muzike, kada će biti održana i promocija knjige “Tragovi prošlosti”, održat će se u četvrtak 17. marta u knjižari “Kultura” (TC Alta) sa početkom u 19.00 sati

 

Rođen u najboljim vremenima, osamdesetih u Jugoslaviji, a odrastao i sazreo u najtežim – devedesetih godina u Srbiji, Van Gogh danas ponosno nosi titulu posljednjeg velikog rock benda stvorenog na ovim prostorima. 


Van Gogh osnovan je januara 1986 godine I u ovoj godini obilježava 30 godina na sceni. To je grupa koja je napunila sve najvažnije domaće koncertne dvorane, grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije i grupa koja na komplimente redovno nailazi i van granica svoje zemlje, na raznim drugim stranama svijeta. 
Dobitnici su MTV nagrade Best Adriatic Act, i to dva puta. Najprije 2007. godine, a zatim i 2014., koja je stigla nakon novog albuma Neumeren u svemu.


U karijeri dugoj tri decenije, što predstavlja podvig bilo gdje na planeti, Van Gogh je sve vrijeme pokazivao izuzetno poštovanje prema svojoj publici; ona mu je uzvraćala velikom ljubavlju i lojalnošću. Upravo zbog toga Van Gogh svoj rođendan namjera proslaviti upravo sa svojom publikom.

 


Sarajevo je jedan od gradova u kojem će, osim koncerta, organizirati I druženje sa svojim fanovima. Biće to prilika I za promociju knjige “Tragovi prošlosti”, koja je namijenjena je upravo publici Van Gogha. Prvi put, Van Gogh se ispovijeda pred svojim fanovima, i to čini iskreno, bez zadrške, kroz priču u kojoj ćete saznati na koji način i u kakvoj atmosferi se pripremaju koncerti i snimaju albumi, kao i niz avantura sa putovanja i anegdota iz privatnog života. Ovo nije samo knjiga o bendu Van Gogh, već dokument jednog predivnog vremena, svjedočanstvo o zlatnim godinama rock and rolla u bivšoj Jugoslaviji.

 

Stereografija Van Gogh „Tragovi prošlosti“ Zvonimira Đukića Đuleta i Srboljuba Radivojevića Srbe, u izdanju Lagune, proglašena je za najbolju foto-monografiju na Sajmu knjiga 2014.

 

Knjiga sadrzi izuzetnu dizajnersku i veoma vrijednu selekciju vrhunskih autorskih fotografija (građu je činilo više od 30.000 fotografija!) priznatih fotografa: Nebojše Babića, Aleksandra Kujučeva, Milovana Kneževića, Brajana Rašića, Dunje Dopsaj i drugih.

 

Atraktivno uređena, sa mnoštvom izuzetno zanimljivih, do sada neobjavljenih fotografija, sa pričom koja je autentična i iskrena, jer dolazi iz prvog lica samih njenih protagonista, ova knjiga će, zasigurno naći počasno mjesto na policama svih pravih ljubitelja dobre muzike.

 

Druženje fanova Van Gogha, medija i poštovaoca dobre muzike,kada će biti održana I promocija knjige “Tragovi prošlosti”, održat će se u četvrtak 17. marta u knjižari “Kultura” (TC Alta) sa početkom u 19.00 sati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook