21. kolo BHT Premijer lige

Pobjede Slobode i Širokog, remi Radnika i Olimpica

Sport12.03.16, 18:31h

Pobjede Slobode i Širokog, remi Radnika i Olimpica
U drugih 45. minuta utakmice izabranici Husrefa Musemića odličnom igrom i borbenošću dolaze do preokreta

 

Fudbaleri Slobode osvojili su nove bodove u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su u gostima savladali ekipu Viteza s 3:1, iako je domaći tim vodio dobrim dijelom utakmice.



Prvo poluvrijeme utakmice donijelo je veliki broj prilika za oba tima, a Sloboda je preko Ordagića imala najveću priliku u tom dijelu meča, međutim, golman Viteza je bio na visini zadatka.



Vitez dolazi do vodstva u 25. minutu nakon što je nogometaš Slobode Kostić postigao autogol. Rezultatom 1:0 u korist domaćina okončano je prvo poluvrijeme.



U drugih 45. minuta utakmice izabranici Husrefa Musemića odličnom igrom i borbenošću dolaze do preokreta. Tuzlaci su do prvog gola došli u 56. minutu autogolom Novaka, a drugi gol postigao je Ordagić u 82. minutu. 


Pobjedu aktuelnog lidera na ligaškoj tabeli ovjerio je Zeba u 90. minutu. 



Široki Brijeg je upisao rutinsku pobjedu u Mostaru savladavši Veleža s 3:0. Golove za gostujući tim psotigli su Sesar u 28. minutu, Krstanović u 37. te Ivanković u 83. minutu. 



Široki ovom pobjedom nastavlja borbu za sami vrh ligaške tabele, a Velež se već odavno oprostio od društva najboljih.



Sarajevski Olimpic uspio je osvojiti važan bod na gostovanju Radniku u Bijeljini. Olimpic se bori za opstanak u Premijer ligi BiH, a to će pokušati ostvariti pod vodstvom iskusnog trenera Milomira Odovića, koji je danas uspio zatvoriti svoj gol protiv odlične ekipe Radnika. 



Oba tima u ovom meču su imala nekoliko prilika za postizanje gola, Radnik je bio nešto bolji protivnik u prvom, a Olimpic u drugom poluvremenu. Ipak, mreže su mirovale do kraja utakmice, te su ekipe podijelile bodove.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook