Video / Predsjednik Slobode i direktor FK Sarajevo na Face TV-u

Novi okršaj pred kamerama: Dino, jesi li me fino pitao koliko košta utakmica? E, sad ću da ti kažem...

Sport11.03.16, 20:22h

Novi okršaj pred kamerama: Dino, jesi li me fino pitao koliko košta utakmica? E, sad ću da ti kažem...
Husić je još jednom optužio čelnike Sarajeva da Slobodi nisu isplatili premiju od 20.000 KM za pobjedu protiv Mladosti prošle sezone, dok je Selimović poricao da je takav dogovor ikada postignut

 

U "Centralnom dnevinku" Face televizije gostovali su predsjednik Slobode Azmir Husić i direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

 

Tema razgovora bio je sukob čelnika dva kluba nakon utakmice Kupa BiH u Tuzli, ali i naknadne izjave u medijima.

 

Husić je još jednom optužio čelnike Sarajeva da Slobodi nisu isplatili premiju od 20.000 KM za pobjedu protiv Mladosti prošle sezone, dok je Selimović poricao da je takav dogovor ikada postignut. Također, Husić je optužio Sarajevo da je učestvovalo u namještanju jedne utakmice prošle sezone. 

 

Husić je zatim pričao o spornom susretu u jednom sarajevskom restoranu.

 

''Pitao si me koliko košta utakmica. Vaš tadašnji direktor Ibraković je došao u Tuzlu i pitao me da li ćemo prodati utakmicu protiv Mladosti. On je tražio od mene da korektno odigramo utakmicu obećavši mi premije od 20.000 maraka. Mi smo pobijedili'', kazao je Husić.

 

''Sjedili smo, ali smo razgovarali o utakmici Sarajevo - Sloboda. Tvrdite da sam vas ja pitao koliko košta utakmica, a to nije istina'', rekao je direktor kluba s Koševa.

 

Direktor FK Sarajeva pozvao je Husića da se izvini za psovke koje je uputio prilikom verbalnost sukoba u Tuzli, što je predsjednik Slobode odbio, ali su se oba čelnika složila da tenzije između dva kluba i grada nisu potrebne. 

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook