VIDEO/ POGLEDAJTE GOLOVE I ASISTENCIJE IGRAČA LA GALAXYJA

Adis Hušidić: Umoran sam od čekanja da me selektor pozove, bojim se da ću morati zaigrati za SAD

Sport11.03.16, 11:15h

Adis Hušidić: Umoran sam od čekanja da me selektor pozove, bojim se da ću morati zaigrati za SAD
Adis, poznatiji pod nadimkom Baggio, po italijanskoj zvijezdi Robertu Baggiu, iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona, gdje je standardni dio tima. Igra više pozicija od defanzivne do ofanzivne veze i krila

 

Adis Hušidić, rođen u Velikoj Kladuši, kao dijete je prošao izbjegličke kampove od Splita do Hamburga i Franfurkta. Sa porodicom je odselio u Ameriku 1997. godine, gdje je nastavio ljepši život, pogotovo kada je dospio do Chicago Firea, te tu ostao do 2011. Odatle je otišao u švedski Hammarby da bi se vratio u MLS u novembru 2013., gdje i danas igra za LA Galaxy iz Los Angelesa. Adis, poznatiji pod nadimkom Baggio, po italijanskoj zvijezdi Robertu Baggiu, iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona, gdje je standardni dio tima. Igra više pozicija od defanzivne do ofanzivne veze i krila. Statističari su izračunali da kao takav na utakmici pretrči 12-14km, asistira i pogađa, odlučuje utakmice, a time je na meti i američke reprezentacije u fudbalu.

 

 

Hušidić kao najbolji vezni igrač MLS-a, ne razmišlja o američkoj reprezentaciji, nego se nada zvaničnom pozivu selektora Baždarevića, za kojeg kaže "Ja sam rođen u Bosni i moje srce kuca za domovinu, čiji pasoš imam.  Selektor me zvao više puta i obećao mi poziv, ali to obećanje polako blijedi. Vrijeme brzo prolazi  i žalim što još nisam (za)igrao. Vjerujem da će selektor ispuniti obećanje, vrijeme je da zaigram za Bosnu...spreman sam! Pozivom i igrom u reprezentaciji upotpunio bi sreću i ponos sebi i roditeljima, Krajišnicima u Krajini i dijaspori, a posebno u Americi, rekao je Hušidić.

 

Adis Hušidić je na kraju poručio da poštuje selektora i njegove odluke, ali da je umoran od čekanja.

 

'Ako ne dobijem poziv za naredne utakmice, biće to poruka i meni i Krajišnicima. Biće to tjeranje od državnog dresa i ako zaigram za Ameriku, niko nema pravo da mi zamjeri, jer ću biti primoran, teška srca..., rekao je Hušidić.

 

(DEPO PORTAL/BLiIN MAGAZIN/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook