VIDEO/ CHELSEA SE OPROSTIO OD LIGE PRVAKA

Ibrahimović pogotkom u drugom poluvremenu odveo PSG u četvrtfinale

Sport09.03.16, 22:50h

Ibrahimović pogotkom u drugom poluvremenu odveo PSG u četvrtfinale
Chelsea će kako stvari stoje sezonu vjerovatno okončati bez trofeja nakon što se večeras oprostio od Lige prvaka

 

Drugi put zaredom Plavce je eliminisao PSG, koji je večeras kao gost trijumfovao na Stamford Bridgeu rezultatom 2:1, te tako s ukupnih 4:2 prošao u naredni krug takmičenja. 

 

Visoki presing domaćih se isplatio na samom početku. Mikel je uzeo loptu koju je odbrana gostiju loše ispucala, odmah ju je dodao Willianu, koji je iz prve proigrao Diega Costu, obaj je prevario Davida Luiza i sa ruba šesnaesterca šutirao u donji desni ugao PSG-ovog gola. Trapp se bacio i sjajno odbranio s obje ruke. 

 

 

Moura je dvije minute kasnije odlično poslao loptu u prostor za Di Mariu, ovaj je u naletu šutirao i savladao Courtoisa, koji je istrčao i loše pokrio ugao. Ispriječio se Ivanović koji je klizećim startom izbio loptu iz gola. 

 

Ibrahimović je nakon kornera postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Sjajna akciju gosti su izigrali u 16. minuti. Di Maria je zamijenio mjesto sa Zlatanom i centralno odigrao na desnu stranu upravo za Ibrahimovića, koji je pobjegao Ivanoviću, potom poslao odličnu loptu na peterac, gdje je čekao Rabiot postigavši pogodak za PSG. 

 

Domaćin je uzvratio u 27. minuti također krasnom akcijom za izjednačujući pogodak. Willian je iz prve poslao loptu u prostor za Costu, koji je na rubu kaznenog prostora primio loptu, driblingom u trku pobjegao Thiagu Silvi i prizemnim udarcem loptu poslao u mrežu za izjednačenje rezultata.

 

Fabregas je pet minuta prije odlaska na odmor zaprijetio gostima, da bi dobru priliku u samom finišu poluvremena propustio i Diego Costa. 

 

I drugi put na utakmici je PSG brzom akcijom efektno probio Chelsea. Di Maria je bio prebrz za pratnju, stigao je pogledati gdje je Zlatan i savršeno mu nabaciti na peterac, gdje je Zlatan samo podmetnuo nogu na volej za ogromnu, kapitalnu prednost za PSG. 

 

(SportCentar/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook