Akcija kodnog naziva 'Kontejner'

Specijalna policija uhapsila 15 penzionera zbog krađe smeća!

Zabava09.03.16, 10:30h

Specijalna policija uhapsila 15 penzionera zbog krađe smeća!
Kao saučesnici u ovom krivičnom djelu, kako su ga okarakterisali u Tužlaštvu RS-a, označeni su građani koji su pomenute stvari ostavljali pored kontejnera i tako penzionerima olakšali put ka protivpravnom sticanju imovinske koristi

 

 

Pripadnici specijalne policije RS-a u akciji kodnog naziva “Kontejner” uhapsili su prije nekoliko dana 15 penzionera iz Banja Luke i okolice. Penzioneri su lišeni slobode jer je otkrivreno da su posljednjih 6 mjeseci redovno krali smeće.

 

Njima se na teret stavlja da su od juna prošle godine ukrali 5 tona smeća, i to uglavnom kartonskih kutija, aluminijskih konzervi i plastičnih flaša.

 

Kao saučesnici u ovom krivičnom djelu, kako su ga okarakterisali u Tužlaštvu RS-a, označeni su građani koji su pomenute stvari ostavljali pored kontejnera i tako penzionerima olakšali put ka protivpravnom sticanju imovinske koristi.

 

Povodom ovog događaja potražili smo odgovore u specijalnoj policiji, Tužilaštvu, kao i u kabinetu Predsjednika RS-a, ali do zaključenja ovog članka niko se nije javljao na naše pozive.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna, te ga isključivo kao takvog treba konzumirati! !

 

Tekst je prenesen sa satiričnog portala Satiranje.com.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook