FOTO DANA/ IVO KOMŠIĆ U AKCIJI

Gradonačelnik Sarajeva u znak podrške 'kahvenisao' s mladim saradnicama u Art kinu Kriterion

Lifestyle08.03.16, 14:58h

Gradonačelnik Sarajeva u znak podrške 'kahvenisao' s mladim saradnicama u Art kinu Kriterion
Ovom gestom gradonačelnik Komšić je želio da istakne da ne možemo biti ravnodušni i da ne smijemo tolerirati nasilje i kršenje ljudskih prava i sloboda u Sarajevu kao glavnom gradu države Bosne i Hercegovine


U znak podrške i osude napada na osoblje i posjetitelje Art kina Kriterion, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić sa saradnicima popio je kafu u prostorijama Kriteriona.
 

Ovom gestom gradonačelnik Komšić je želio da istakne da ne možemo biti ravnodušni i da ne smijemo tolerirati nasilje i kršenje ljudskih prava i sloboda u Sarajevu kao glavnom gradu države Bosne i Hercegovine.

 
„Žao mi je što se ovo desilo. Ovaj napad  je usmjeren protiv ljudskih, kulturnih i civilizacijskih vrijednosti, i slobode uopće. U konkretnom slučaju ovo je drski napad na mladost ovog grada i jednu instituciju koja svojim umjetničkim manifestacijama bogati kulturnu scenu grada Sarajeva“, istaknuo je gradonačelnik te izrazio svoje uvjerenje da ovaj bezumni čin neće zaustaviti aktiviste Kriteriona u organizaciji brojnih umjetničkih događaja.


Prof. Komšić apeluje na nadležne da u sklopu svojih ovlaštenja poduzmu najenergičnije mjere kako bi se počinioci primjereno kaznili, navodi se u saopštenju Press službe Grada Sarajeva.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook