Foto/ I merkel treba opuštanje

Ovako to izgleda kad željezna kancelarka sebi 'da oduška' uz pivo

Lifestyle02.03.16, 17:21h

Ovako to izgleda kad željezna kancelarka sebi 'da oduška' uz pivo
Angela Merkel je, gostujući u emisiji na televiziji ARD, svim svojim političkim protivnicima poručila da nema namjeru da mijenja svoju politiku “otvorenih vrata” prema migrantima. Uprkos sve glasnijim kritikama, kako iz Evrope, tako i iz sopstvenih koalicionih redova, njemačka kancelarka čvrsto vjeruje u ispravnost ovog stava

 

– U Evropi postoji previše sukobljenih interesa, a neke stvari se događaju presporo. Zbog toga sam ponekad i očajna. Ali, moja prokleta dužnost je da učinim sve kako bi Evropa pronašla zajednički put. Evropa se mora držati zajedno i pokazati humanost. Nažalost, neke zemlje članice imaju potpuno pogrešan pogled na krizu. I taj problem definitivno neće biti riješen zatvaranjem granica – izjavila je Merkelova.

 

Njemačka kancelarka doživjela je osjetan pad popularnosti u svojoj zemlji, prije svega zbog “pobune” koalicionog partnera i predsjednika vlade Bavarske Horsta Zehofera, lidera sestrinske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) koji se oštro protivi prijemu velikog broja izbjeglica.

 

angela-merkel-pivo-2

 

Upravo zbog toga Merkelina popularnost je sa nedavnih 45 posto skliznula na 38 procenata. Čak 60 odsto anketiranih Njemaca “nije zadovoljno migrantskom politikom” koju vodi kancelarka.

 

Pored toga, protesti desničara sve su češći na ulicama njemačkih gradova, a antimigrantska atmosfera je i te kako prisutna među građanima.

 

merkel-pivo-2

 

Ipak, Merkelova je riješila da sebi da malo oduška i napravi pauzu u napornoj borbi s kritičarima. Dan nakon što je “otvorila dušu” na ARD-u, kancelarka se na stranačkom skupu svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Volkmarsenu opustila i sa kolegama uživala u ispijanju piva.

 

(atvbl.com, DEPO, BLIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook