OSTALO SAMO PREZIME

Životna drama Titovog unuka: Živim kao pas, žena me upropastila, a od djeda ništa nisam dobio... Molim za koru hljeba!

Nedjeljni magazin01.03.16, 17:12h

Životna drama Titovog unuka: Živim kao pas, žena me upropastila, a od djeda ništa nisam dobio... Molim za koru hljeba!
'Živim kao pas', reći će u iskrenom razgovoru, jer, osim prezimena, od djeda nije ništa naslijedio. Tako je bar odlučio beogradski Viši sud, koji je, poslije više od tri decenije, okončao ostavinsku raspravu, ostavivši maršalove potomke bez nasljedstva

Josip Joška Broz, unuk doživotnog predsjednika bivše SFRJ, u intervjuu za srpski Newsweek otkrio je da nikad nije bio u težoj životnoj situaciji, jer od primanja ima samo penziju od 18.000 dinara (oko 300 KM).

 

"Živim kao pas", reći će u iskrenom razgovoru, jer, osim prezimena, od djeda nije ništa naslijedio. Tako je bar odlučio beogradski Viši sud, koji je, poslije više od tri decenije, okončao ostavinsku raspravu, ostavivši maršalove potomke bez nasljedstva.


- Živim kako moram. U stanu ne uključujem grijanje, vozim se autobusom, ljudi me časte, pozovu na ručak, a meni ne treba dnevno pet obroka, dovoljan je i jedan. Ali koga uopće interesuje što sada živim kao pas... Živim od 18.000 dinara penzije, imam kćerku od 10 godina, za koju plaćam alimentaciju i 2.800 dinara za njene časove francuskog. Žena me je totalno upropastila, novce potrošila, auto prodala, sve stvari odnijela, tako da sam skoro ostao na ulici. Napravila mi je aferu zbog navodnog nasilja u porodici, pa mi je policija oduzela oružje od djeda. Poslje su mi iz stana nestali i sat i prsten od Tita', kaže u svojoj potresnoj ispovijesti Joška Broz.


Da stvar bude još gora, pre nešto više od godinu dana Joški Brozu je propao i četvrti brak, iz kojeg je izašao siromašniji nego što je ikad bio, te se sada bori za golo preživljavanje...


Kompletan intervju možete pročitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook