Video / Osvrnuo se na važnu temu

Svaka čast: Pobjednički govor Leonarda DiCaprija oduševio cijeli svijet

Kultura29.02.16, 08:52h

Svaka čast: Pobjednički govor Leonarda DiCaprija oduševio cijeli svijet
Čekao ga je godinama, šest ga je puta pisao, a sada ga je napokon dobio priliku i izrecitirati pred slavnim kolegama i čitavim svijetom: Leonardo DiCaprio nije skrivao oduševljenje svojim prvim Oscarom

 

 

Očekivano, na tom postignuću je zahvalio svojoj porodici i čitavoj ekipi koja je radila na Povratniku, no posebno svom velikom prijatelju Tomu Hardyju i Alejandru Gonzálezu Iñárrituu.

 

Ipak, najvažniji dio govora nije se odnosnio na film i nagradu, već je Leo svoje tri minute ispred oscarovskog mikrofona potrošio na važniju temu.

 

"Revenant je priča o čovjeku i prirodi. 2015. godina je bila najtoplija u povijesti, morali smo ići na južnu polutku samo da bi pronašli snijeg", počeo je DiCaprio.

 

"Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipuliraju velike kompanije. Zbog naše djece i njihove djece, zbog miliona najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo", zaključio je govor i zaradio pljesak kolega, ali i čitavog svijeta.

 

 

 
Oscars: Leonardo DiCaprio Wins Best Actor for 'The Revenant'

It's official! Leo is taking home his first Oscar. Upon accepting, The Revenant Movie star said, "Let us not take this planet for granted. I do not take this night for granted." #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on Sunday, February 28, 2016

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook