Svaku emisiju odbolovala

Nakon mnogo godina Arduana Pribinja priznala šta joj je bilo najteže dok je radila na Hayat TV-u...

Mediji27.02.16, 20:10h

Nakon mnogo godina Arduana Pribinja priznala šta joj je bilo najteže dok je radila na Hayat TV-u...
- Kada odete u sela oko Zenice ili neka druga mjesta, tek tada imate pravu sliku života u našoj zemlji. To je za mene bilo tako surovo i bolno suočavanje sa realnošću. Sa ove distance sigurno mogu tvrditi da sam svaku emisiju odbolovala, priznala je novinarka

 

Arduana Pribinja, nekada poznato lice Hayat TV-a, danas novinarka Al Jazeera Balkans, u intervjuu za Faktor.ba prisjetila se svojih novinarskih početaka, ali i vremena kada je bila urednica jedne od najuspješnijih televizijskih emisija u BiH - serijala "Ispuni mi želju".


Kada je riječ o vremenu provedenom na Hayat TV-u, Arduana je posebno ponosna na ovaj projekat, a nakon mnogo godina priznala je i da je odbolovala svaku emisiju iz serijala.


– Bila sam urednik te emisije, ali sam radila i na terenu. To je projekt koji me je znao potpuno emotivno i psihički dotući. On je oslikavao bh. Zbilju – kako naši ljudi zaista žive, ne samo u Sarajevu. Kada se odmaknete malo, vidite da Sarajevo nije slika BiH. Kada odete u sela oko Zenice ili neka druga mjesta, tek tada imate pravu sliku života u našoj zemlji. To je za mene bilo tako surovo i bolno suočavanje sa realnošću. Sa ove distance sigurno mogu tvrditi da sam svaku emisiju odbolovala. U redakciju su dnevno stizale stotine pisama. Ja sam svako od njih trebala otvoriti, pročitati, a potom napraviti selekciju, od svih često tragičnih priča, izabrati najtragičniju, a onda naći dobre ljude koji će im pomoći. To je zaista bilo izazovno raditi. Izazovno u tom smislu da kada uvečer krenete kući, ne možete iz glave izbaciti jednu takvu ljudsku sudbinu, nego to nosite kući i stalno razmišljate o tim ljudima – istakla je Arduana Pribinja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook