Otvorile dušu

Žene priznaju: Top šest seks-laži koje govore partneru

DEPO PLUS21.01.16, 17:40h

Žene priznaju: Top šest seks-laži koje govore partneru
Svako se ponekad služi tzv. bijelim lažima koje su tu zato da se ne bi povrijedilo partnera ili ostavilo krivi dojam. One ne znače da je seks loš ili pak nešto dublje...

 

1. Orgazam ili ne?

 

Preko 95 posto žena priznaje da su odglumile orgazam, a čak 60 posto njih kažu kako to čine redovno. Kao glavni razlog navode to što vide da ga neće moći postići, ne žele povrijediti osjećaje muškarca i žele skratiti trajanje seksa. Također, čak 80 posto žena kaže kako sam orgazam nije potvrda dobrog ili lošeg seksa, odnosno jesu li uživale.

 

2. Broj partnera

 

Iako je ovo samo po sebi glupa tema koja zapravo nema smisla, ako ipak dođe do nje - teško se može očekivati da će većina žena reći stvarnu brojku. Razlog uopće ne mora biti konkretan broj partnera, već društvena percepcija toga koliko se smatra prihvatljivo, hoće li to izazvati pitanja i slično. Ne želite li slušati takve laži, ne postavljajte takva pitanja.

 

3. Masturbacija

 

Ženama je često neugodno priznati kako se samozadovoljavaju, dok se kod muškaraca takva aktivnost smatra posve prirodnom i normalnom. Studije otkrivaju kako to 60 posto žena radi redovito, 30 povremeno, a 10 posto nikako. Razlog laganja? Ne žele ispasti pohotne, da partner ne pomisli kako im nije dovoljan i sl.

 

4. Komentiranje s frendicama

 

Predrasuda je kako su muškarci ti koji pričaju o detaljima seksa sa svojim frendovima, dok žene šute kao zalivene. Oko 60 posto njih kaže kako će pohvaliti ljubavničke vještine svog partnera ili ako se često seksaju, a čini se kako su najdraža tema ženskog društva problemi u seksu. Naime, o njima se s bliskim frendicama konzultira preko 80 posto njih.

 

5. Zamišljanje drugih

 

Ako je žena ikad rekla da za vrijeme seksa nikad ne zamišlja nikog drugog nego svog partnera, lagala je isto kao i muškarac u toj situaciji. Objašnjenje? Žene fantaziraju isto kao i muškarci, a to ne mora apsolutno ništa značiti za odnos ili uživanje u seksu, piše 24sata.hr.

 

6. Veličina penisa

 

"Ogroman je", "Stvarno je velik", "Ne bi htjela većega" izjave su koje će žene izreći najčešće jer misle da ih muškarco žele čuti. Ne mora nužno značiti da niti jedna to ne misli, no činjenica je kako su muškarci ti koji znatno više pažnje obraćaju na dužinu penisa, dok je ženama bitniji libido partnera, nesebičnost u seksu, kreativnost, preuzimanje inicijative...
 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook