Imaju veliku podršku

Bojkotuju dodjelu Oskara: Nezadovoljni činjenicom da su gotovo svi nominirani – bijelci

Kultura19.01.16, 17:22h

Bojkotuju dodjelu Oskara: Nezadovoljni činjenicom da su gotovo svi nominirani – bijelci
Čuveni redatelj Spike Lee objavio je da ove godine neće prisustvovati svečanoj dodjeli nagrada Američke filmske akademije koja je zakazana za 28. februar. Na taj je način izrazio svoje nezadovoljstvo činjenicom da su gotovo svi nominirani za Oscara bijelci

 


Redatelj Spike Lee na Facebooku je objavio dugu poruku u kojoj je obrazložio svoju odluku o bojkotiranju ovogodišnje dodjele Oscara.

 

“Kako je moguće da su, drugu godinu zaredom, svi nominirani u glumačkim kategorijama bijelci? A bolje da, osim njih 20, ne spominjemo i ostale kategorije. 40 bijelih glumaca u dvije godine?!”, napisao je redatelj koji se prethodno zahvalio Akademiji za počasnog Oscara kojeg je dobio prošle godine.

 

Istaknuo je i kako je svjestan da se ‘prava bitka’ vodi u uredima šefova hollywoodskih studija, te da je Afroamerikancu lakše postati predsjednik Amerike nego predsjednik hollywoodskog studija.

 

I glumica Jada Pinkett Smith je preko Facebooka objavila da će bojkotirati dodjelu Oscara. Njezin suprug, Will Smith, nije osvojio Oscara za film Concussion, iako su mnogi mislili kako ga je zaslužio.
 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook