VIDEO/ NE PROPUSTITE U 20:15 SATI

Večeras Film dana na Cinema TV: 'Napadanje' - zatvorska ispovijest Mevlida Jašarevića...

Mediji21.01.16, 09:21h

Večeras Film dana na Cinema TV: 'Napadanje' - zatvorska ispovijest Mevlida Jašarevića...
Nakon premijernog prikazivanja na DEPO Zoni, dokumentarni film Admira Crvčanina "Napadanje", večerasu 20: 15 ima i svoju tv premijeru na prvom bh. filmskom kanalu - Cinema TV

 

 

Riječ je o ekskluzivnoj ispovijesti Mevlida Jašarevića o napadu na Američku ambasadu u oktobru 2011. godine i svemu što se dešavalo nakon toga, do suđenja i zatvorskih dana.


Producent filma "Napadanje" je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi kadrovi snimani su tokom samog napada, a potom u Sudu BiH, nakon hapšenja i tokom suđenja.


Mevlid Jašarević u svojoj ispovijesti, vrlo smiren i čak nasmijan, govori o tome kako je došao u Bosnu i prvi put kročio u Maoču,.kakav je bio kao dijete, šta ga je nagnalo da uzme pušku u ruke i počne pucati po Ambasadi SAD u Sarajevu, te priznaje da mu je od svega najteže bilo kad su mu pred uplakanom majkom stavili lisice na ruke.

 

Bh. filmski kanal Cinema TV možete pratiti na svim kablovskim i IPTV operaterima u BiH. 


Film "Napadanje" i dalje se može gledati na DEPO digitalnoj platformi Distrify i DEPO Zoni. Nakon trailera, film u HD možete pogledati po  cijeni od 2.29 eura, dok zvanični download filma košta 3.99 eura. Nakon uplate, rok za gledanje filma je mjesec dana, a može se gledati 48 sati od prvog starta playouta.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook