BRAND KOJI NAM STIŽE IZ SJEVERNE KOREJE

Kim Jong Un proizveo piće koje ne izaziva mamurluk

Zabava19.01.16, 12:54h

Kim Jong Un proizveo piće koje ne izaziva mamurluk
Fabrika hrane Taedongang godinama radila na stvaranju ovog pića tako što je šećer zamijenila s prženom pirinčem koja navodno pomaže da se eliminiše osjećaj mučnine i mamurluka

 

Prošle godine tvrdili su da su stvorili čudesan lijek koji liječi ebolu, AIDS i rak, a sada državni mediji Severne Koreje tvrde da je upravo u njihovoj zemlji izmišljeno alkoholno piće koje ne izaziva mamurluk.

 

Tako se u “Pjongjang Tajmsu” može naići na članak koji su prenijeli razni portali, a u kojem se spominje poseban ginseng liker za koji tvrde kako se može piti bez straha od mamurluka idući dan.

 

U članku se takođe ističe da je fabrika hrane Taedongang godinama radila na stvaranju ovog pića tako što je šećer zamijenila s prženom pirinčem koja navodno pomaže da se eliminiše osjećaj mučnine i mamurluka.


– Tečnost Korjo, koja je nastala od šest godina starog ginsenga, poznata je po ljekovitom učinku, a prženi pirinač cijenjen je od strane nutricionista jer dobro utiče na organizam – pišu sjevernokorejski mediji.

 

Ginseng je jedno od najpoznatijih biljnih sredstava u svijetu, a proteklih godina u njihovim medijima ga se često spominje i kao eliksir života.

 

U Evropi je najpoznatiji kineski ginseng, ali raste i u Koreji, Vijetnamu i Sjedinjenim Državama. Koren ginsenga od davnine se upotrebljava u koncentriranom obliku kao ljekovito sredstvo ili u razređenom obliku kao preparat za čaj.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook