U kinu Meeting Point

O postdejtonskoj generaciji: Multimedijalni događaj 'Djeca mira' u Sarajevu 21. januara

Kultura11.01.16, 10:28h

O postdejtonskoj generaciji: Multimedijalni događaj 'Djeca mira' u Sarajevu 21. januara
Izložbu “Riječi i gradovi” koja će biti otvorena u okviru projekta “Djeca mira” pripremio je vizualni umjetnik Bojan Stojčić inspirisan razmišljanjima mladih

 

Multimedijalni događaj “Djeca mira” biće promovisan u Sarajevu 21. januara 2016. godine. Riječ je o filmu i izložbi o mladima,  te performansu mladih i razgovoru sa učesnicima filma koji su rođeni nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Mirnodopskim postdejtonskim generacijama ovaj događaj pruža priliku da potpuno slobodno kažu šta misle o zajedništvu i podjelama. Program će se održati u sarajevskom kinu Meeting Point s početkom od 18 sati.

 

Projekat je pokrenulo Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti “Magacin Kabare” na čelu sa rediteljem Emirom Kapatanovićem uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Želja pokretača projekta bila je čuti razmišljanja mladih koji nisu direktno opterećeni ratnom prošlošću šta misle o vlastitom životu, gradu, državi i budućnosti.

 

Kapetanović je režirao i dokumentarni film “Djeca mira” koji  je nastao u okviru projekta. Akteri filma su mladi iz šest gradova Bosne i Hercegovine: Bratunca, Zvornika, Tomislavgrada, Mostara, Sarajeva i Bijeljine, kao i novinari, muzičari i književnici iz ovih gradova. 

 

Izložbu  “Riječi i gradovi” koja će biti otvorena u okviru projekta “Djeca mira” pripremio je vizualni umjetnik Bojan Stojčić inspirisan razmišljanjima mladih. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook