HIT NA INTERNETU

Pomoću samo jednog klika otkrijte koliko ste lijepi i privlačni

Lifestyle06.01.16, 19:51h

Pomoću samo jednog klika otkrijte koliko ste lijepi i privlačni
Program je, primjerice, Severinu opisao kao boginju

 

Djelatnici ETH Zürich, odnosno Sveučilišta tehnologije, znanosti i menadžmenta u Zürichu, pustili su u rad zanimljivu internetsku stranicu koja nastoji otkriti koliko vam je godina i koliko ste privlačni.

Stranica je preko noći postala apsolutni internetski hit, a funkcionira li doista, pokušali smo provjeriti tako što smo programu dali zadaću da 'skenira' jednu fotografiju Severine.
Aplikacija je ocijenila da Seve izgleda 'kao boginja', a slavnoj pjevačici će biti drago čuti i to da joj je program dao 32 godine.


Ukoliko ste i vi radoznali da doznate kako stojite, dovoljno je otići na sljedeću adresu - Faces - te iz računala povući jednu od fotografija na kojoj ste prikazani u krupnom planu.
Imajte na umu da program nije savršen i da se zna zabuniti, odnosno da na nekim fotografijama ne može prepoznati lice ili da prijavljuje kako ne želi obraditi zadanu sliku jer osoba na njoj nije punoljetna (prihvatite to kao kompliment).

 

Program je testiran na slikama povučenim s aplikacije Blinkq (servis za pronalaženje partnera), a njegovi su autori istaknuli da objavljene fotografije ne zadržavaju, kao i to da rezultate ne treba prihvaćati preozbiljno jer je, citiramo, ljepota stvar subjektivnog doživljaja te da se percepcija toga što je lijepo razlikuje od kulture do kulture. 

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook