Rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta u Tuzli

Ulaganje od 375.000 KM: Ovo je najveća bh. investicija u kulturi u 2015. godini!

Kultura31.12.15, 12:59h

Ulaganje od 375.000 KM: Ovo je najveća bh. investicija u kulturi u 2015. godini!
Za razliku od Vlade Federacije BiH, koja nema sluha za potrebe kulture i umjetnosti, u Tuzli je priča posve drugačija pa a iz gradskog budžeta dotekne, i to ne malo novca - i za tamošnji teatar

 

U Budžetu Grada Tuzla za period od 01.januara do 31. decembra 2015. godine, u dijelu namjenskih sredstava Budžeta – Sredstva od naknade za prihode ostvarene radom termoelektrane, na poziciji „Kapitalni grant za rekonstrukciju zgrade JU Narodno pozorište Tuzla“, planirana su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 375.000,00 KM.


Planirana sredstva iskorištena su za građevinske, građevinsko-zanatske i radove na elektroinstalacijama na krovnom pokrivaču, građevinske radove na pozornici-sceni Narodnog pozorišta, građevinske radove u gledalištu-velikoj sali, zatim za nabavku i gradnju opreme, odnosno novih tipskih pozorišnih stolica u gledalištu-velikoj Sali, što predstavlja najveću investiciju u kulturi tokom 2015. godine, dok će najvrijednija investicija u sportu, tokom 2016. godine, biti nastavak izgradnje stadiona Tušanj.


Tim povodom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio ovu ustanovu te se susreo sa direktorom Arminom Ćatićem.

 

narodno-pozoriste-tuzla-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook