FOTO/ Okom mahale

Verena rađala, Mirza pucao: Deset trač priča koje su talasale BiH u 2015.

Nedjeljni magazin30.12.15, 12:51h

Verena rađala, Mirza pucao: Deset trač priča koje su talasale BiH u 2015.
U 2015. godini u BiH nije nedostajalo trač tema. Prema svemu sudeći, bila je to plodna godina za mnoge naše javne i estradne ličnosti - godina ljubavi, vjenčanja i novih veza, a nije nedostajalo ni skandala koji su malo rastresli prilično uštogljenu domaću medijsku scenu. A tekstovi koji su punili žute stranice domaćih medija su...

 

Pripremila: Mirna DUHAČEK

 

Luksuzno vjenčanje Emine Ganić

 

emina-ganic-serijatsko-vjencanje-1

 

Luksuzna svadba direktorice Sarajevo Film Academy Emine Ganić (36) i njenog odabranika, uposlenika UNDP-a, Edisa Arifagića (38) ostala je u sjeni dolaska pape Franje u glavni grad BiH.

emina-ganic-edis-arifagic

 

Naravno, da to ne bi ostalo tako dovijeka, postarala se sama mlada, jer je nekoliko dana kasnije izašla velika priča o svadbi, popraćena fotografijama, u magazinu Gracija, kojem je ova donedavno najpoželjnija sarajevska udavača dala ekskluzivna prava za objavljivanje.

 

Građanskom vjenčanju u sarajevskom hotelu Evropa prethodilo je šerijatsko, a u iscrpnom izvještaju s nezaboravne večeri Emina Ganić je s čitateljima Gracije, a kasnije i portala modamo.info, podijelila sve pojedinosti - od toga koje tri haljine je odabrala za vjenčanje, koji joj je bio najdraži trenutak te večeri, te zašto je cijela svadba morala biti u 'old school stilu'...


Dodik oženio sina

 

snezana-i-milorad-dodik-sa-sinom-igorom-i-snahom-ivanom

 

Još jedna svadba za pamćenje upriličena je sredinom jula na imanju predsjednika Srpske Milorada Dodika, u Bakincima kod Laktaša, za njegovog sina Igora i mladu iz Beograda Ivanu.

ivana-dodik-vjencanica-2

 

Slavlje u luksuznom bijelom šatoru okupilo je oko 450 zvanica i trajalo je do zore. Jer kad Dodik ženi sina, tu se ne štedi - prema procjenama potrošeno je oko 200.000 eura za svečanu ceremoniju na kojoj su se jeli sami specijaliteti i pila skupa hercegovačka vina.

 

Nakon prvog sata žurke uz “Allegro bend”, mikrofon je preuzeo Aca Pejović, takođe angažovan po želji mladenaca, koji je sa svojim bendom i tri sata muzičkog bloka i uz malu “pomoć” Cece Ražnatović i Miroslava Ilića raspalio atmosferu.

 

Dan ranije su obavili i crkveno vjenčanje na području Laktaša.


Arduana se udala - Al'Dino pokazao novu djevojku


Nakon što je dvije godine ranije napokon stavila tačku na brak s kantautrom Al'Dinom Kurićem, novinarka i voditeljica Al Jazeere Balkans Arduana Pribinja stala je drugi put na ludi kamen. Tako je iza sebe ostavila trakavicu koja je pratila burni razvod, borbu za skrbništvo nad dvojicom sinova, optužbe da je prvog supruga varala sa američki novinarom...

 

arduana-pribinja-vjencanje-3

 

Drugo po redu sudbonosno 'da' izrekla je početkom juna dugogodišnjem partneru Mahiru Vražaliću na gala svadbi na sarajevskim golf terenima. Vjenčanje je bilo malo, ali svatovi dobro probrani. Tako su se među njima prvi put u javnosti pojavili, ruku pod ruku, njena kolegica Dalija Hasanbegović s premijerom Kantona Sarajevo, istaknutim članom SDA i bivšim košarkašem Elmedinom Dinom Konakovićem, ali i mnoge druge ličnosti iz javnog života.

 

arduana-pribinja-vjencanje-6

 

Nakon bračnog brodoloma, i Al'Dino Kurić je našao svoju ljepšu polovicu. Iako se po kuloarima dugo pričalo o izvjesnoj Sarajki koja je osvojila ranjeno srce ovog pjevača, tek ju je ovog ljeta predstavio javnosti, prošetavši s njom crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala. Novu ljubav uglavnom ljubomorno čuva daleko od kamera, jer joj očito nije prijala pažnja koju je dobila za vrijeme SFF-a, pa su mediji uspjeli doznati samo njeno ime - Samra Huseinović.

 

al-dino-samra-1

 

Ljubav Dine Konakovića i Dalije Hasanbegović

 

Godinu puno ljubavi, novih veza i vjenčanja, upotpunili su još jedni golupčići - premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković i novinarka i voditeljica Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović. Nakon dva propala braka s manekenkama, istaknuti SDA-ovac utjehu je pronašao u lijepoj novinarki.

 

dalija-hasanbegovic-dino-konakovic

 

Iako svoju vezu, kako tvrde, čuvaju daleko od znatiželje medija i javnosti, načinili su 'izuzetak od pravila' intimnim intervjuom za magazin 'Gracija', u kome je premijer KS prvi put ovoreno progovorio o detaljima iz privatnog života. 

 

Prema svemu sudeći, uskoro bi se mogla začuti svadbena zvona.

 

Sabina Ćudić rodila sina Nardisa

 

sabina-cudic-sin-nardis

 

Potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić ove godine je postala majka. Atraktivna političarka u augustu je rodila sarajevskom glumcu Albinu Ukaju sina Nardisa.

 

Nedavno je otvoreno progovorila o majčinstvu za jedan blog kojem je dopustila i da objave ekskluzivne fotografije tada četveromjesečnog djeteta. 

 

- Najfascinantnija stvar u vezi majčinstva je način na koji vam se srce, za koje ste mislili da je već otvoreno, raširi i otvori da mislite da bi moglo zagrliti svemir - rekla je novopečena majka.


Kobne estetske korekcije Lejle Zvizdić

 

lejla-zvizdic-1

 

Vruću tračersku godinu definitivno je obilježila ispovijest sarajevske TV voditeljice Lejle Zvizdić. Taj broj magazina 'Azra', u kojem je progovorila o kobnom estetskom zahvatu u Poliklinici Karabeg, u rekordnom roku je nestao s trafika.

lejla-zvizdic-operacija

 

Bosanskohercegovačka voditeljica i urednica u junu 2013.odlučila je da ukloni višak kože na gornjim kapcima i poveća usne kako bi bila ljepša 'sebi, mužu, gledaocima'... A onda je počela agonija...

 

Prvo joj je otekla usna, pa ostatak lica, dok se nije skroz izdeformisala. Uslijedila je hitna operacija, nakon koje joj se stanje rapidno pogoršalo. U trenutku kada je odlučila o svemu progovoriti za medije, dvije godine kasnije, agonija i dalje nije bila gotova - i dalje ima zadebljanja na licu, asimetriju nazolabijalnih brazdi, mimika lica još nije posve fleksibilna, ima i povremene otekline, odnosno posljedične granulome, koji će joj se morati odstraniti hirurškim putem, a potom rješavati i problem nastale atrofije lica...
 

Borba Selme Bajrami za skrbništvo nad sinom 

 

selma-bajrami-sin-daris

 

Iako je 2014. godina folk pjevačici Selmi Bajrami bila izuzetno loša, jer je pukla ljubav između nje i njenog supruga Muje, ove godine cijela drama se privela kraju, pa je okončana i brakorazvodna parnica.

 

Međutim, brige su se nastavile kroz Selminu borbu za sina... Najzad, bivši bračni partneri ljetos su uspjeli postići dogovor oko zajedničkog skrbništva, pa će mali Daris jednako vremena provoditi s mamom i s tatom na relaciji Tuzla-Beč.


Verena rodila - Mirza pucao

 

verena-cerovina-mirza-muhovic

 

Nakon što je prije dvije godine pucao u svoju tadašnju djevojku, sarajevsku manekenku Eminu Karišik, biznismen Mirza Muhović početkom ove godine pucao je ponovo, ali ovaj put, na sreću i iznenađenje - u zrak!

 

Razlog novog 'rafalanja' bilo je je veselje zbog rođenja sina, nakon čega je veseli otac opet završio u policiji.

 

Naime, folk pjevačica Verena Cerovina rodila mu je Džana sredinom marta 2015. godine, a na svom Facebook profilu redovno je izvještavala o svojim prvim majčinskim danima


Maca Diskrecija postala popularna

 

maca-diskrecija

 

Šta su Maca i Gastoz radili u krevetu... Maca već prvo veče našla mačora... Maca podijelila vruće detalje iz spavaće sobe... Maca  pretučena u Tuzli... Maca kreće u estradne vode... Maca popularnija od Selme Bajrami... Maca ima novi spot...

 

Žute stranice ove godine je punila tuzlanska starleta Senada Nurkić, koja se u javnosti probila imenom Maca Diskrecija.

 

Ove godine skoro da nije bilo reality showa u kojem ova Tuzlanka nije učestvovala. Iako joj ne ide za rukom da odnese pobjedu, u 'Parovima' je dobila utješnu nagradu od 10.000 eura za četvrto mjesto.

 

Zgražali se nad tim ili ne, ali Maca Diskrecija je u proteklih 365 dana postala zvijezda tabloida u BiH i regionu. A hoće li je "popularnost" pratiti i u narednoj godini, vidjet ćemo...


 
Nele Karajlić skoknuo do Sarajeva

 

nele-karajlic-u-sarajevu


Nedugo nakon što se društvenim mrežama i pojedinim medijima proširila lažna vijest o tome kako bivši Sarajlija Nele Karajlić dolazi u glavni grad predstaviti knjigu 'Fajront u Sarajevu', autor je nekoliko dana kasnije ipak odlučio skoknuti do rodnog grada i sve iznenaditi.

 

S prijateljima se spustio s Jahorine do poznatog sarajevskog restorana 'Luka' na Obali, fino se najeo i napio, da bi kasnije zbog šačice novinara koja je došla zabilježiti ovaj trenutak, pričao kako je zamalo doživio linč, a  pojedini srpski mediji izvijestili su da ga je Sarajevom ganjala 'rulja s toljagama', a spašavali specijalci.

 

Toliko frke ni oko čega... 

 

Vjenčanje decenije Severine i Igora

 

severina-igor-svadba-2

 

Iako nije trač priča iz BiH, definitivno je punila stupce svih regionalnih, pa tako i bh. medija... Vječita udavača Severina Vučković napokon je stala na ludi kamen! 

 

Sudbonosno 'da' vatrena Splićanka izrekla je, nakon kratke veze, mlađahnom Igoru Kojiću

 

Srpsku svadbu u sred Beograda pohodile su mnoge slavne ličnosti iz cijele regije, a nema medija koji nije propratio ovu, kako su je nazvali, svadbu stoljeća.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook