Foto / Promocija novog uratka

Damir Nikšić ima novi spot: 'Na rubu plača' u Maloj pivnici 28. decembra

Kultura26.12.15, 12:59h

Damir Nikšić ima novi spot: 'Na rubu plača' u Maloj pivnici 28. decembra
Promocija muzičkog videa "Na rubu plača" održat će se u Sarajevu u ponedjeljak 28.12. u klubu „Mala pivnica“, s početkom u 15 sati

 


Pjesma je, po riječima autora muzike i teksta Damira Nikšića, jednog od najsvestranijih i najangažiranijih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, nastala u Štokholmu 2009. godine, i napisana je u ozračju ksenofobije i otuđenosti.

 

damir-niksic-mala-pivnica-2


Snimljena je 18.11.2015 u studiju „Antika“. Autor muzike i teksta, Nikšić, pjesmu je otpjevao te za nju odsvirao gitaru i usnu harmoniku. Aranžmane su napravili i ostale instrumente odsvirali i umiksali dvojac iz „Konvoja“ Hamo Salihbegović i Nedžad Nećko Merdžanović. Spot je osmislio, snimio i smiksao Nikšić, a producent projekta je Vladimir Vlado Cabrera.

 

damir-niksic-mala-pivnica-1


„Namjera ovog spota jeste da ponuka građane da počnu razmišljati o gradu kao životnom prostoru i prirodnom okruženju, da pogledaju izbliza svoj grad, da dopuste da im fasade kažu svoju priču te da ga zavole konačno ili ponovo jer teško je živjeti tamo gdje se plašimo i ne volimo živjeti“, riječi su Damira Nikšića.


Autor dodaje da poruka pjesme i spota je da se ljudi „oslobode straha jedni od drugih, da se prestanu plašiti da vole i da budu voljeni“.

 

damir-niksic-mala-pivnica-4


Nakon promocije muzičkog videa „Na rubu plača“ koji traje četiri minute i devet sekundi, ostatak vremena novinari će se družiti sa autorom, muzičarima i producentom uz prigodan koktel i zakusku.

 

damir-niksic-mala-pivnica-5


Inače, gosti kultnog sarajevskog kluba „Mala pivnica“ već su navikli na Nikšića, koji svojim stand-up nastupima uz obavezni muzički blok od ljeta uveseljava ali tjera na razmišljanje sve one koji sa svrhom i razlogom ponedjeljak uvečer odluče provesti u „Maloj pivnici“.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook