SLAVNI REDITELJ ZA 'ARMENPRESS'

Emir Kusturica pojasnio svoje (srpsko) porijeklo: Nisam ja PREOBRAĆEN, ja sam samo KRŠTEN!

Kultura25.12.15, 21:34h

Emir Kusturica pojasnio svoje (srpsko) porijeklo: Nisam ja PREOBRAĆEN, ja sam samo KRŠTEN!
Emir Kusturica, koji trenutno gostuje u Jermeniji, dao je intervju za tamošnji list Armenpress izjavivši da između Srbije i Jermenije postoji mnogo sličnosti, ali i jedna razlika...

 


- Postoji jedna velika razlika među nama: vi Jermeni ste ujedinjeni, poznati ste kao narod koji je preživio genocid i imate državu koja je kolektivni odgovor na sve ono što se desilo. Srbi imaju drugačiju istoriju. Srbi su bili izloženi redovnim napadima, genocidu o kom niko ne govori, ali se mi Srbi nismo ujedinili i predstavljeni smo kao kriminalci, umjesto kao žrtve – rekao je Kusturica za Armenpress, prenosi Telegraf.rs.


Slavni reditelj osvrnuo se i ja svoje porijeklo, te za jermenski list pojasnio:


– Moja porodica djelimično je preobraćena u islam, ali je i dalje praktikovala pravoslavlje. Niko u mojoj porodici nije ispovijedao islam. Ja nisam preobraćen, ja sam samo kršten. Moja predviđanja su da smo mi hrišćani na ivici istrebljenja. Kada sam kršten, hrišćanstvo nije bilo u dobroj poziciji, ali pošto vjerujem u kulturu, vjerujem i u Boga. Vjerujem da se on javlja kroz kulturu - istakao je Kusturica, prenosi Telegraf.rs.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook