U PRIPREMI VEĆ TREĆE IZDANJE

Sve rasprodato: 'Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira' bestseller ovogodišnjeg Zimskog salona knjige

Kultura25.12.15, 11:24h

Sve rasprodato: 'Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira' bestseller ovogodišnjeg Zimskog salona knjige
Osim pomame koja ne nastala u sarajevskim knjižarama nakon promocije knjige, kada je za samo nekoliko dana rasprodat kompletan tiraž prvog izdanja, isto se desilo i na netom završenom Zimskom salonu knjige u Sarajevu


Odavno u Bosni i Hercegovini jedna knjiga nije izazvala toliko pažnje, pomutnje i burnih reakcija, ali i neočekivanog interesovanja čitalačke javnosti kao kontraverzno djelo Mustafe Čengića "Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira", izdavačke kuće Kult B.


Osim pomame koja ne nastala u sarajevskim knjižarama nakon promocije knjige, kada je za samo nekoliko dana rasprodat kompletan tiraž prvog izdanja, isto se desilo i na netom završenom Zimskom salonu knjige u Sarajevu.


Djelo koje se oslanja na dokumentovane činjenice iz novije bh. historije i pokreće odgovornu javnu raspravu o političkim odlukama iz nedavne prošlosti, i predstavlja svojevrsno javno razotkrivanje najveće bošnjačke laži (?!) o Aliji Izetbegoviću, bilo je jedna od najtraženijih knjiga na ovogodišnjem sajmu, te je i njeno drugo izdanje potpuno rasprodato.


U izdavačkoj kući Kult B priznaju da su, bez obzira na kontraverze koje je ovo djelo izazvalo, iznenađeni tolikim interesom, jer već dugi niz godina malo koja knjiga doživi više od izlaska iz štampe i prvog izdanja.


Trenutno je u toku priprema trećeg izdanja knjige "Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira", koja bi se početkom naredne godine trebala naći i u knjižarama širom Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook