Video / Humorom protiv gušenja

Sarajlije uključuju usisivače i usisavaju maglu

Zabava23.12.15, 10:12h

Sarajlije uključuju usisivače i usisavaju maglu
Građani Sarajeva, Tuzle, Zenice, Lukavca i drugih gradova u Bosni i Hercegovini danima se guše u zagađenom zraku te apeliraju nadležnim institucijama da što prije nešto poduzmu po pitanju povećane koncentracije čestica prašine u zraku

 

Gusta magla i smog danima stvaraju probleme. Konkretnih mjera u cilju smanjenja zagađenosti još nema, ali ideja ima - realnih, nerealnih, pa i duhovitih.

 

A Sarajlijama, kao i uvijek, duhovitosti i domišljatosti ne manjka. "Organizovali" su se na društvenim mrežama te pokrenuli zanimljivu akciju - usisavanje magle.

 

Ovaj događaj, odnosno ''globalno usisavanje'' kako su ga organizatori na društvenoj mreži nazvali, održat će se u nedjelju u 20:00 sati.

 

"Svi ljudi koji žele dobro svojoj planet, neka upale svoje usisivače u nedjelju i usisavaju 30 sekundi, koristeći filtere u usisivaču za pročišćivanje sarajevskog zraka. Učinite nešto za dobrobit svih nas, uklonite štetne čestice", navodi se na Facebooku.

 

"Na stranici je objavljen i instrukcijski video našeg stručnjaka za usisivače, Gige. Pogledajte kako to izgleda", stoji u pozivu građanima Sarajeva.

 

Pomogni ti Sarajevu pomognuće i ono tebi

Proglas: U nedjelju otvorite prozor od 20:00 sati i uključite usisivač 30 sec. (nemojmo duže da noć ne bismo usisali). Kaže Majstorović nema snijega do kraja jaguara...https://www.facebook.com/events/446404772224561/ Učinite nešto za dobrobit svih nas, uklonite štetne čestice.

Posted by Denis Gigo Hadzic on Tuesday, December 22, 2015

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook