SEDMICA U ZNAKU KOMEDIJA

Teatar? Može! Zimski dani su ljepši uz TIFBU festival, dobrih predstava ima napretek!

Kultura17.12.15, 10:32h

Teatar? Može! Zimski dani su ljepši uz TIFBU festival, dobrih predstava ima napretek!
Bugojno, polako, ali sigurno, postaje pravi mali raj za sve one koji vole teatar, koji vole druženje i uživanje. TIFBU je posebna priča, TIFBU je najbolji način da provedete zimske dane

 

Iako traje od početka novembra na TIFBU festivalu ne nestaje dobrih predstava. Ovu sedmicu slobodno možemo nazvati sedmica komedije, pa je i TIFBU nekako u znaku praznika...

 

U petak od 20 časova ćemo u Maloj sali KSC-a gledati predstavu Banjalučkog studentskog pozorišta LUDNICA. Ova urnebesna komedija je premijeru imala 2013 godine. Radnja je smještena u psihijatrijsku kliniku kojom upravlja glavna medicinska sestra.

 

Ova komedija nema klasični zaplet, tako da njenu dramsku formu čine šarolikosti likova koje igraju pacijenti, koji su "dobrovoljno došli da se liječe". U predstavi igraju Aleksandar Ševo, Branko Lošić, Jovana Tanasić, Darko Grbić, Minja Glišić, Radenka Ševa, a režiju potpisuje Vladimir Đorđević.

 

tifbu-predstava-2

 

A već u nedjelju od 19 časova u sali Hrvatskog doma u Bugojnu (Staro kino) gledat ćemo još jednu komediju. Radi se o dobro poznatoj komediji RODIJACI Petra Miloša koju je režirao prvak drame HNK Mostar Velimir Pščeničnik Njirić, koji uz Miru Barnjaka i glumi u ovoj komediji o sudbini dvojice Duvnjaka na gastarbajterskom radu u Njemačkoj.  

 

Ova predstava je dio Božićnog sajma koji organizuje Matica hrvatska – Općinski ogranak Bugojno i predstavlja nastavak saradnje Teatra FEDRA Bugojno sa drugim udruženjima koja kvalitetno rade u Bugojnu.

 

TIFBU VAS ZOVE da zajedno slavimo pozorište...

 

- Teatar?
- Može!
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook