Uzvraća udarac

Bill Cosby podnio tužbu protiv sedam žena koje su ga tužile za zlostavljanje

Showbizz15.12.15, 15:48h

Bill Cosby podnio tužbu protiv sedam žena koje su ga tužile za zlostavljanje
Slavni glumac i komičar Bill Cosby odlučio je tužiti sedam žena koje se ga optužile za seksualno zlostavljanje

 

Bill Cosby na udaru je javnosti već neko vrijeme zbog višestrukih optužbi da je seksualno zlostavljao desetke žena. Glumac je odlučio podnijeti tužbu protiv sedam žena zbog klevete i narušavanja reputacije.

 

Kao obrazloženje tužbi istakao je kako su ga ‘neosnovane’ klevete koštale brojnih projekata, uključujući i novu komediju na NBC-ju.


Njegova braniteljica Monique Pressley je istakla kako su žene protiv njezinog klijenta iznosile lažne, maliciozne i pogrdne optužbe za bludne radnje, a sve s ciljem pribavljanja finansijske koristi.


Zbog narušavanja ugleda i klevete Cosby je tužio Tamaru Green, Theresu Serignese, Lindu Traitz, Louisu Moritz, Barbaru Bowman, Joan Tarshis i Angelu Leslie. Njihov advokat Joseph Cammarata ističe kako Cosby ovim činom želi skrenuti medijsku pažnju, te da postoje veliki broj žena koje će potvrditi da ih je glumac seksualno zlostavljao.

 

Sve dosadašnje optužbe Cosby je negirao. Njegovi branitelji su naveli da je glumac dobio brojne nagrade, među kojima su Emmy iz 1998. godine te predsjednička Medalja slobode iz 2002. godine.

 

(Hot.hr, DEPO PRTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook