FOTO&VIDEO/ Tekuće oslikavanje

Nova tehnika farbanja kose: Da li biste nosili polarnu svjetlost na glavi?

ŽENA iN12.12.15, 17:24h

Nova tehnika farbanja kose: Da li biste nosili polarnu svjetlost na glavi?
Nova tehnika je odmah postala apsolutni hit

 

Mnogi frizeri neće priznati da su nekoć davno pramenove radili uz pomoć gumene kape, kroz koju su vukli vlasi kose i onda ih jednostavno premazali smjesom boje i hidrogena. Svaki profesionalni frizer sada se zgraža nad tom metodom, jer je, navodno, lomila kosu, a pramenovi nikada nisu bili dovoljno blizu tjemena, da pokriju izras i sijede, kako priliči.

 

Nakon kape, uslijedile su folije. Pramenovi se selektiraju uz pomoć češlja, rasporede na foliju, koju su žene tako prestale koristiti samo kako bi u nju umatale hranu, već su joj, eto, pronašle još jednu svrhu. Folija je postala standardni dio opreme svakog frizerskog salona.

 

Samo najveći majstori znali su izvući pramenove i bez folije. Takvo se gotovo tantrično iskustvo dugo pamti. Međutim, svemu tome možda je došao kraj, jer internetom kruži fotografija koja bi mogla značiti da je izmišljena nova tehnika farbanja kose.

 

Raširena na stolu, kosa je farbana tehnikom koju su nazvali tekućim oslikavanjem kose. Osmišljena je u salonu KL Christoffersen, a daje ovakve rezultate:

 

pramenovi

 

Tehnika je odmah postala apsolutni hit. Evo još jednog primjera:

 

pramenovi-1

 

Bilo bi zanimljivo vidjeti i kako bi ovom tehnikom izgledala kosa obojana u stilu aureora borealis. Taj trend i dalje je na snazi, a zahtijeva znatno više nijansi od jedne. “Sjeverna svjetla”, tako se zove ova frizura.

 

pramenovi-2

Pramenovi gotovo cijelog spektra boja aurore borealis i dalje su totalni hit.

 

pramenovi-4

 

Rezultat je doista predivan.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook