REAKCIJA IZ JU 'DJECA SARAJEVA'

Saudin Sirvo: Ne postoji nikakav raskol među roditeljima, u ponedjeljak odlučujemo o Djeda Mrazu!

Hronika12.12.15, 13:16h

Saudin Sirvo: Ne postoji nikakav raskol među roditeljima, u ponedjeljak odlučujemo o Djeda Mrazu!
Povodom teksta o polemici koja se na društvenim mrežama razvila na temu 'za i protiv Djeda Mraza u sarajevskim vrtićima' iz JU 'Djeca roditelja' stiglo jei pojašnjenje koje objavljujemo u cjelosti


Poštovana Redakcijo,


Upućujem demantij na vijest koju ste objavili, a koja se odnosi na postojanje raskola među roditeljima djece koja pohađaju JU "Djeca Sarajevo" oko obilježavanja Dana dječije radosti, podjele novogodišnjih paketića i Djeda Mraza.


Naime, u vrtićima Ustanove trenutno postoji kutura dijaloga, pluralizam mišljenja i Vijeće roditelja koje će u ponedjeljak, 14.12.2015. godine u 17 sati imati sjednicu na kojoj će se razmatrati i navedeno pitanje.


Ne postoji nikakav raskol među roditeljima!


Pravo pojedinca u JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo neće ugroziti pravo većine niti smije, a naše različitosti nisu niti će biti naša mahana, već naša prednost i bogatstvo.


Vijeće roditelja i Uprava JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo na čelu sa v.d direktoricom, Jasminom Čongo, imaju odličnu međusobnu saradnju, a roditelji su ovih dana na roditeljskim sastancima zajednički odlučili da se kao i prethodnih godina, tako i ove godine, djeci pruži radost i sreća na Dan dječije radosti.


Postoje pojedinci koji žele prenaglasiti ono što je tehnička stvar, i sa jedne strane krajnosti, kao i s druge strane.


Pozivamo i jedne i druge da svoju energiju troše na korisne stvari, kao što je sigurnost i zdravlje djece, bolji materijalno-tehnički i drugi uslovi za kvalitetniji odgoj i obrazovanje djece, na osmišljavanje i realizaciju manifestacija i aktivnosti za djecu i u ime djece.


S poštovanjem,
Saudin Sivro, predsjednik Vijeća roditelja JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook