crno-bijeli street art fotografija

'Moj Klobuk' izlozba fotografija u sarajevskoj galeriji BlackBOX

Kultura08.12.15, 10:32h

'Moj Klobuk' izlozba fotografija u sarajevskoj galeriji BlackBOX
Galerija BlackBOX da je u četvrtak, 10.12.2015. u 19h, otvorenje izložbe pod nazivom 'Moj Klobuk' zagrebačkog fotografa Janka Belaj.

Otvorenje će se održati u galeriji BlackBOX, ulica Vrazova 5, Sarajevo.

 

O izložbi:

Zagrebački fotograf Janko Belaj (1965) sarajevskoj se publici predstavlja ciklusom crno-bijelih street art fotografija “Moj Klobuk”. Iz ciklusa digitalnih fotografija snimanih između 2011. I 2015. godine izdvojeno je četrdesetak radova koji naglašenim blogerskim pristupom fotografskoj temi izdvajaju osobni predmet, u ovom slučaju Klobuk, koji nije objekt ili predmet snimanja impostiran pred fotografsku kameru, već konstanta koja kroz naraciju prepričava krajnje osobnu fotografsku priču.

 

O autoru:

 

Janko Belaj (1965) profesionalni je zagrebački fotograf čije su fotografije prvi put objavljene već koncem sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Član je Sekcije za fotografiju ULUPUH-a od 2009. godine, a trenutno obnaša dužnost člana Umjetničkog savjeta sekcije. Na području fotografije i grafičkog dizajna radio je za više izdavača, marketinških agencija i u raznim
časopisima.

 

Opremio je nekoliko izložaba i monografija s područja povijesti umjetnosti, a najznačajniji rad mu je snimanje i računalna rekonstrukcija fresaka baroknog slikara Ivana Krstitelja Rangera (http://ik-ranger.net/ [1]). Osnivač je i voditelj Internet stranice za fotografiju http://fotozine.org, te član grupe Kadar 36.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook